Мая Манолова: Цената на водата в София ще се повиши до 3,26 лева

23.09.2021 / 13:29 3

Снимка Булфото

Мая Манолова обяви притеснителна новина за столицата.

"В края на новия петгодишен период 2022- 2026 г. цената на водата в София ще стане 3,26 лв., но "Софийска вода" не представя бизнес плана. Общественото обсъждане с дружеството продължи един час и десет минути с презентация, вместо бизнес план, а засяга 1 400 000 битови потребители и стотици промишлени. "Софийска вода" е единствената, която не е внесла бизнес плана си в срок до 30 юни 2021 г.".

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова във видео на живо във Facebook, след края на общественото обсъждане с дружеството за новия му бизнес план, информира пресцентърът на платформата.

Основният въпрос към "Софийска вода" е свързан с увеличението на цената на водата, се посочва в съобщението. По думите на Манолова, дружеството е изплатило кредита си в размер на десетки милиони и очакването е цената на водата да бъде намалена. Повишаването на цената на тока влияе минимално, тъй като в София водоснабдяването е основно гравитачно, е обяснила тя.

"Тринайсет от общо 30 показатели за качество не са изпълнени. Не чухме колко ремонти са извършени, как са извършени, колко е инвестирано в последните пет години. 44 млн. лв. допълнително е получила Софийска вода от разликата между заложеното увеличение на водата за 2017 - 2021 г. и утвърдените от КЕВР цени. Не стана ясно обаче за какво са използвани тези средства", е казала също Мая Манолова, цитирана в прессъобщението.

Тя е изпратила сигнал до КЕВР относно общественото онлайн обсъждане със "Софийска вода", пише в текста. В сигнала се подчертава, че потребителите, участвали в дискусията, не са запознати с бизнес плана, защото не е публично обявен, пише dariknews.bg.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 22642 | Одобрение: 2227
Във Варна от години е с лев повече от на София, а доходите ни 3 пъти по-малки. Да им я направят 4 лева даже е малко.
Нека има справедливост !
3
5
ПЕКАРЯ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1304 | Одобрение: -571
Предизборнате и номера на много загрижена за столичани, вече не вървят.
1
0
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 43753 | Одобрение: 3268
Честито СТОЛИЧАНИ Нашата във Варна вече е толкова но заплатите ни не са като ВАШИТЕ
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама