Местан: Срамувам се вместо вас, г-н президент!

06.04.2017 / 16:32 26

Снимка: Булфото, архив

Президентът Румен Радев е инициирал противоконституционни изменения в закони, които на практика лишават над един милион български граждани в чужбина от право на глас. Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт. Това се казва в позиция на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, пише OFFnews.bg.

"ДОСТ ще е виновна и за юлската жега, и за есенния дъжд. Защо? За да се оправдае политическата перверзия – Кабинет с фашистко участие. Но и това няма да спре ДОСТ. Обратно – ще я направи още по-силна, защото е най-ярката опозиция на тази гавра с милиони български граждани демократи, сред които най-засегнати ще бъдат представителите на малцинствата", заявява лидерът на партията останала с малко под 3 процента на изборите на 26 март.

Ето и цялата позиция на Местан:

Парламентарните избори минаха, а страхът от ДОСТ, вместо да отслабва, расте. Това е страх от изградената представа за ДОСТ като универсално зло риск за националната сигурност. Националсоциалистическата пропаганда, която продуцира този образ, заприлича на патологичния лъжец, който е толкова упорит в лъжите си, че и сам започва да се бои от тях:

ДОСТ е партия на Ердоган;

ДОСТ е българско продължение на АКП;

Чрез ДОСТ Р Турция се намесва пряко във вътрешната политика на България;

ДОСТ е ислямистка партия, проводник на „неоосманизъм“ и пр.

Не вярвам обаче да става въпрос за патология. Дори съм убеден, че президент, премиер, служби и партийни лидери са наясно с истинската същност на ДОСТ, която няма нищо общо с по-горе изредените митове. Тогава защо е тази истерия ?! . . .

Отговорите са много и до един са неоспоримо верни.

1.Става въпрос за най-обикновен краен национализъм, който скъсва със своите латентни форми и се проявява в неподправен, примитивен националсоциализъм.

2.Крайното отрицание на ДОСТ представя зле признания за силата на 6-месечната партия, която в Обединение ДОСТ разби социологическите прогнози за вот от 0,3 до 0,9 % и спечели над 140 000 гласа, от които едва 100 479 бяха формално признати.

3.Монополът на удобното ДПС е безвъзвратно разбит. Прокремълските сили в България са на път да загубят най-ценния си политически капитал, който години наред разделяше българската нация и осигуряваше управление на тяхното БСП.

4.Страхът е от смелата защита на идентичността – име, език, религия, култура, с които ДОСТ, за разлика от ДПС, няма да прави компромиси срещу корупционни интереси. Да го кажем по-просто, за разлика от ДПС, ДОСТ не може да бъде контролирана от ретроградните сили в българското общество. Още по-малко от олигархията.

5.Най-вече страхът е от откровено натовския и европейски профил на ДОСТ. Ето тук ги стяга съветският чепик.

С ДОСТ и с истинските десни сили в Народното събрание България ще е друга. Няма да са възможни управленски модели с участие на фашисти, които имат за цел изваждане на България от НАТО (въпрос №2 по Решетников).

Службите и дворцовите агенции вече са докладвали, че ДОСТ е припозната като алтернатива на ДПС и влиза в следващия Парламент с над 6 % от гласовете само в България. С политиката си ДОСТ вдъхва кураж и самочувствие на истински равноправни граждани и ДПС повече не е в състояние да „търгува“ с техните гласове. Няма как от анализа им да е убягнал фактът, че цели 20 % от избирателите на ДОСТ са младежи на възраст от 18 до 30 години, което я прави най-младата партия. О ужас! Освен това в Платформата на ДОСТ повярваха и знакови фигури на българската демокрация като Евгений Михайлов, Георги Боздуганов, дисидента Петър Бояджиев и др., които проповядват градивната концепция за модерния граждански патриотизъм.

Ето защо агресията срещу ДОСТ ще продължи. Ще се разработват нови стратегии за служебно елиминиране. Сараите са по-удобни просто защото са под контрол. А може би вече самите сараи упражняват контрол и дават поръчки на държавните институции.

Какво да очакваме?

Удобни наемници с академически звания всяка сутрин ще бълват лъжи, че в Кърджали имами агитират за ислямистката партия ДОСТ, без някой, в т.ч. и службите, да е в състояние да приведе дори един пример за подобно нещо. Последното изследване на Алфа рисърч е категорично – в България няма почва за радикален ислям. Ще говорят за купуване на гласове от 100 до 200 евро, а истината е, че ДОСТ е единствената партия, която не купи нито един глас. ДОСТ ще е виновна и за юлската жега, и за есенния дъжд. Защо? За да се оправдае политическата перверзия – Кабинет с фашистко участие. Но и това няма да спре ДОСТ. Обратно – ще я направи още по-силна, защото е най-ярката опозиция на тази гавра с милиони български граждани демократи, сред които най-засегнати ще бъдат представителите на малцинствата.

Затова побързаха да извадят най-мощното си генералско оръдие – президента Радев, който с мотив „Да спрем злото ДОСТ“ е инициирал противоконституционни изменения в закони, които на практика лишават над един милион български граждани в чужбина от право на глас. Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт. Конституцията повелява Президентът да олицетворява единството на нацията, а идеите на Радев, въплътени в проектозакон, не просто разединяват нацията, а водят до остракиране на значителна част от нея. Отнетият вот е отнета духовна връзка с Родината, равносилно на отнето гражданство. Това е последното нещо, което приляга на обединителя на нацията.

Срамувам се вместо Вас, г-н Президент! За съжаление, няма как да подам оставката Ви вместо Вас, г-н Радев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
19
0
motoristka (преди 3 години)
Рейтинг: 72246 | Одобрение: 34726
Гняв..., а аз се срамувам да чета подобни гнусотии...Гняв 
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
28
1
Karamel (преди 3 години)
Рейтинг: 20797 | Одобрение: 10492
Няма ли да го самоубият тоя най-накрая и да се приключва!Гняв
39
1
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 79302 | Одобрение: 37477
Местане твоя президент е Ердоган, а не Радев . Пак си изпаднал в някакви интрамагинерни парадигми и никой не те разбира какво говориш 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
37
1
морският (преди 3 години)
Рейтинг: 37475 | Одобрение: 21790
"ДОСТ не може да бъде контролирана от ретроградните сили в българското общество. Още по-малко от олигархията.'"-да ,прав си,ДОСТ се контролира и финансира директно от Ердоган. Затова трябва да я дерегестрират.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама