Михнева сензационно: Турска адвокатка е говорила с Петко Сертов в 14:30 в деня на изчезването му! Причината e...

17.12.2014 / 13:18 2

В интервю за ПИК Маргарита Михнева разкри, че работодателят на Петко Сертов - Ангел Божилов, е получил призовка от Гърция във връзка с дело за неплатени 15 млн. евро.

След това при Димитър Цонев по БНТ тя показа и всички съдебни книжа, които се отнасят за това дело.

Пик потърси Михнева, за да разкаже подробности по този казус

Интервю на Явор Белчев

- Г-жо Михнева, Ангел Божилов каза, че нищо не знае за дело срещу него в Гърция и че Вие лъжете, каква е истината?

- На 25 юни 2012 година едночленен районен първоинстанционен съд в Атина - Република Гърция, е издал постановление за налагане на предварителни обезпечителни мерки срещу "Вивид Пауър" ЕАД, Република България. Препис от това постановление е изпратен до Софийския градски съд на 31.07.2012 година. А в България препис от това постановление е получил и Ангел Божилов в район "Витоша", на ул. "Боянска река" номер 12, където е домашният му адрес. Така че той е известен. Странно е защо Ангел Божилов се отрича от подписа си под официален документ.

- Какво друго сте прочели в делото, което показахте по БНТ?

- Искам дебело да подчертая, че това дело стартира от 2012. Днес е 2014 година. Кой прави чадър на Ангел Божилов в съдебната система в България? В 2012 година съдията Георгиос Микрудис изрично е посочил в постановлението си, че "забранява правната и действителна промяна в имуществото на "Вивид Пауър" ЕАД, включително и на паричните средства по банковите сметки".

Аз показах този документ при Митко Цонев и не мога да разбера защо Ангел Божилов отрича, че не знае за това постановление. Искам да стане ясно, че той е скритият собственик на "Вивид Пауър" ЕАД. За това той се крие от българските власти. Преди няколко дни шефът на борда на директорите Димитър Ламбовски е получил призовка. А и той публично обяви, че Ангел Божилов е скритият собственик на "Вивид Пауър" ЕАД. Най-парадоксалното е, че Божилов се крие в тази фирма, като е посочил за пълномощник Венелин от Варна, който е официалният "купувач" на офшорната компания в Америка, щата Колумбия.

- Каква е ролята на този Венелин?

- Венелин от Варна дойде при мен. Той е изумен от наглостта на Ангел Божилов и иска да даде интервю, за да каже каква е истината, но никой не го търси. Между другото Венелин също е призован в гръцкия съд като "американски инвеститор", собственик на капитала. Не мога да разбера защо Божилов избира едно младо момче с нисък социален статус, което в живота си не е стъпвало в Америка, да го обяви за "американски офшорен инвеститор". Същият Венелин е арестуван заедно с Георги Божилов през 2010 година от Калин Георгиев за източване на ДДС.

- Нашата медия първа попита, чрез интервю с Вас на 12 декември, защо МВР не каже истината за червения паспорт на Сертов. След Вас Алексей Петров излезе и каза, че е видял паспорта в дома му. Кой казва истината?

- И двамата казваме истината, само че аз го казах по-рано от Алексей Петров. 

На 5 декември, в деня на изчезването на Петко Сертов, от Турция адвокатката Мерал Ахмедова се свързва с него в дома му в 14:30. Тревогата е, че в Турция Ангел Божилов е явен собственик с 90% на фирмата ОЕТЕ, а останалите 10% са за турчина Исмаил Турал - двоен агент. В България той е по-известен с името си - Александър Александров - добре познат на българските власти. Директор на фирмата в Турция е Иван Кутевски. Така че не той, а адвокат Ахмедова е говорила за последно с Петко Сертов в България. Адвокатката е била разтревожена за казусите около ОЕТЕ в Турция за неплатени сметки в размер на милиони.

- Защо постоянно Ви атакуват, че боравите с непроверена информация?

- Ако цитатите от делото са непроверена информация, здраве му кажи. Следващия път, ако ме покани Митко Цонев, ще покажа нови съдебни дела. Тогава пак ли ще кажат, че лъжа и си измислям? Кой от журналистите до този момент е показал документи?


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Владимир (преди 6 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
Михнева, ПИШ, напълно достатъчно за да няма смисъл да се чете :Д

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама