Министърът на външните работи на Полша: Червената армия стоеше и гледаше унищожението на Варшава

17.01.2020 / 19:04 9

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Снимка: уикимедия

Разсекретените документи, публикувани от Министерството на отбраната на Руската федерация по случай 75-годишнината от освобождението на Варшава, са опит за изкривяване на историята, заяви заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски.

В същото време той нарече освобождението на Варшава нов комунистически плен.

„На 17 януари 1945 г. Червената армия навлиза във Варшава, унищожена след Варшавското въстание, когато Червената армия стои и наблюдава от другата страна на Вислата как Варшава е унищожена. Това не беше освобождение, а довеждането на нов комунистически плен.”, цитира Яблонски РИА Новости.

По-рано Life.ru съобщи, че руското Министерство на отбраната публикува уникални секретни документи за освобождението на Варшава. 

В съобщението на полското външно министерство се отбелязва, че те уважават подвига на Червената армия, но освобождаването от окупация не е донесло свобода на поляците.

Превод: „Петел”Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
pirat (преди 2 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
A 1967-68 беше създаден филмът Залог по-голям от живота със Станислав Микулски в ролята на капитан Ханс Клос и не само в Полша,но и в България с нетърпение чакахме всеки нов епизод.После се създадаха филмите На всеки километър и 17 мига от пролетта.Но поляците пуснаха и Четиримата танкисти и кучето по Януш Пржимановски от 1966 до 1970 та чак до1989.Тогава никой не се съмняваше в конкретната помощ и въоръжение при създаването на Първа Полска Армия,което беше факт.Обяснима е омразата на поляците след 2 войни с Русия и Съветите и най-вече след масовите убийства край Катин,но това което се случва в последно време наистина минава всякакви граници.Те и нашите се дупят,но някои в Полша ги превъзхождат значително!
0
4
VARNA (преди 2 години)
Рейтинг: 794 | Одобрение: 34
"руски партизанин" трябва да се лекува. Болен мозък - не познава история.
1
4
1
pirat (преди 2 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
Kолектора с ануса,така ли говорите и псувате във "висшето общество" в което си добре приет и уважаван?Честно казано не съм чувал и овчари и говедари да имат такъв език!Петел е твърде толерантен и търпелив към изрод като тебе!
4
1
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 64142 | Одобрение: -4368
Някои са виждали Полша през крив макаон

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама