Младеж попита този възрастен мъж защо стои край вентилацията на пицарията! Отговорът му ни остави без думи...

10.03.2015 / 16:34 7


Попитах го „Какво правиш тук , чичо?“, а той ми отговаря:„Нищо лошо няма да направя. Само да си стопля хляба и да ми мирише хубаво.

Минавайки покрай централен софийски ресторант-пицария, виждам просяк с торбичка. Колкото повече приближавам толкова по-ясна ми става картинката. Първо си помислих, че се топли на вентилацията, която издухва топъл въздух и пара.

И това си го мислех, докато не ми се наложи да мина на метър от просяка. Тогава картинката ме шокира… Човекът беше извадил от близкия контейнер стар хляб и стоеше до вентилацията , не за да се топли, а да напоява с парата хляба, който беше изсъхнал. Попитах го „Какво правиш тук , чичо ?“ , а той ми отговаря: „Нищо лошо няма да направя. Само да си стопля хляба и да ми мирише хубаво. Може ли да остана?“ Казах му, че не съм собственик, но ако зависи от мен- няма никакъв проблем. Попитах го дали иска да му купя нещо за вечеря, а отговорът му ме остави с буца в гърлото : “ Как така ще ми купуваш нещо , господине? Аз не съм направил нищо за теб. А който не работи- не трябва да яде!“….

И така , скъпи приятели… Изводът, който сам направих за себе си ,е че просяците в нашата мила Родина са хора с повече морал от много други , които претендират за това.“ – това сподели във Facebook  Кристиян Калчев, станал свидетел на случилото се.

Снимката и разказът на Кристиян събра над 18 000 харесвания и повече от 4 000 споделяния в социалните мрежи. 

Странно как има достатъчно блага за всяко живо същество на планетата ни… Въпросът е, че на някои алчността и липсата на човечност са им в повече, а на други не им достига насъщният.

Истина е ,че тези хора се притесняват дори някой да им подаде храна . Толкова са много и стават все повече.Борба за оцеляване . Колко струва да бъдеш просто човек ?

Снимка: Facebook – Кристиян Калчев

„В света има повече глад за любов и признателност, отколкото за храна.“ Майка Тереза.

TrafficNews.bg

Следете 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!КАК ДА СПЕЧЕЛИТЕ ПАРИ, ДОКАТО ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ! ВИЖТЕ ТУК!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
memom (преди 6 години)
Рейтинг: 3775 | Одобрение: 235
Жалко за всички които са на това положение и които са ни докарали до това.
14
3
Losh (преди 6 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
След като прочетох тази статия : Съжалявам че съм българин и живея в такава държава и тази вечер няма да вечерям в името на мизерията която толкова хора които не я заслужават я изживяват ! ! !
13
0
anonim (преди 6 години)
Рейтинг: 912 | Одобрение: 207
Поучителен отговор!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама