Моля, помогнете! Норман се нуждае от спешно лечение, трябва само известна сума и подслон

08.06.2015 / 13:49 9

Наша читателка ни изпрати снимки на куче в тежко състояние. Ето какъв е призивът на жената. 

"Кучето е мъжко, нарекох го Норман. Видях го вчера да се влачи по корем в Морската градина. Натоварих го и газ към ветеринарната клиника Елпида във Владиславово. Кучето е в тежко състояние. Има дирофилария, асцит, сърдечна недостатъчност и не може да се изправи на крака. Дирофилариозата е паразитно заболяване, което се причинява от кръгъл червей, развиващ се в кръвоносната система на гостоприемника. Заболяването се предава чрез кръвосмучещи комари или по кръвен път. Асцит е натрупване на течност в коремната кухина. Реших да се боря за него, искам той да живее, страхотно куче е, дружелюбно и колкото и да е болно и недохранено в клиниката първо почна да маха с опашка. През цялото време разбираше, че искаме да му помогнем и се държа много добре.

Лечението ще продължи месец и повече дори. Между 400 и 500 лева ще трябва да се заплати. Това за мен е непосилна сума и затова се обръщам към хората, които обичат животни, ако е имат възможност да помогнат със сметката. Но това не е най- големия проблем- след около седмица, когато Норман се съвземе и се изправи на крака /дано/е добре някой да го гледа в двор около месец и да му дава лекарства всеки ден докато оздравее. Ако през цялото време на лечение стои в клиниката, сметката ще нарасне значително, а и ще е наказание за животинчето да живее един месец в клетка. Моля ако някой може да му осигури двор за около месец, а защо не и за постоянно нека да пише. Норман ще бъде страхотен приятел."

Който желае да помогне може да пише на адрес cveti_koeva@abv.bg.

 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки и информация на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Norman (преди 6 години)
Рейтинг: 15 | Одобрение: 0
Днес Норман е с една идея по- добре. Вече не повръща и има малко апетит. Не може да пишка сам и е с катетър. Има счупване на тазобедрената става освен всичко останало. Хубавото е, че след като вече не повръща, отново може да му се дават таблетки за сърдечната недостатъчност. Аз съм сигурна че ще се оправи, много силно вярвам. <3

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама