Най-големите заводи на Девня помогнаха на града да обнови пешеходните пътеки

10.09.2021 / 15:37 2

снимки: Пресцентър на Солвей Соди

През 2019 г. по идея на отдел „Здраве и безопасност при работа“ в Солвей Соди, служители на компанията поставиха началото на инициативата „Безопасно пристигни за първия учебен ден“, като боядисаха десетте пешеходни пътеки в районите около три училища и две детски градини на територията на град Девня, за безопасното придвижване на учениците и децата от детските градини преди началото на учебната година.

Акцията за безопасно движение продължи и тази година в още по-голям мащаб. Към инициативата се присъединиха и другите две големи индустриални предприятия в региона – Агрополихим и Девня Цимент, както и служители на Община Девня.

На 10 септември 2021 г. над 40 доброволци от трите компании и общината обединиха усилия и освежиха всички 22 пешеходни пътеки в град Девня. Основният фокус отново бяха пешеходните пътеки пред детските градини и училищата, с цел безопасността на децата в града. 

„Днес проведохме поредната благородна съвместна инициатива с бизнеса, като този път фокусът е безопасността на движението на територията на Община Девня. Радвам се, че работим в добро сътрудничество с местната индустрия за доброто на жителите на Девня.“, коментира Свилен Шитов, кмет на Община Девня, по време на събитието.
Сътрудничеството между трите големи индустриални компании в Девня - Агрополихим, Девня Цимент и Солвей Соди в партньорство с Община Девня в сферата на социалните дейности, особено по отношение на образованието и културата, е традиционно.

През 2016 г. компаниите, образователните институции и местната власт поставиха началото на един успешен проект в областта на образованието – професионалните паралелки в СУ „Васил Левски“, Девня, който получи национално признание и се дава като пример за успешно партньорство между бизнеса и местното управление. Първият випуск от професионалните паралелки се дипломира успешно през м. май 2021 г., а партньорството продължава и занапред.
Бизнесът и местните институции работят съвместно и по други социални проекти в подкрепа на местната общност. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Българ (преди 1 месец)
Рейтинг: 3026 | Одобрение: 871
Голяма работа направили Ухилен
2
3
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 18866 | Одобрение: 1906
Над хиляда здрави, млади, нищоправещи , обикалящи пазара момчета да се накарат да боядисат пътеките, не само тука има тука нема и безкрайни помощи.
Нека има справедливост !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама