Недовършен ремонт на Западен парк стана причина за глоба на Столична община

09.10.2020 / 22:18 0

Снимка: Булфото

Глоба от 2,5 милиона евросредства за Столична община, заради ремонта на Западен Парк. "Нарушения в обществената поръчка" са причина за санкцията, съобщава "Евроком", който се позовава на публикация на "Спаси София" във фейсбук. От информацията става ясно, че договорът е бил незаконосъобразно изменен.

Това означава, че софиянци ще трябва отново да извадят и платят от собствения си джоб още милиони за несвърващите, некадърно изпълнявани ремонти на Фандъкова и екипа ѝ, пише организацията "Спаси София" в профила си във Фейсбук.

"Нещо повече, спекулира се, че 11-те милиона лв. за ремонта са свършили и за да се завърши обекта, ще е необходимо да се налеят още милиони, или да отпаднат част от планираните подобрения в парка. Но и това не е всичко - ремонтът тече вече трета година, но по всичко личи, че Общината няма да спази и петият пореден срок - есента на тази година. Западен парк продължава да е разоран и неизползваем, а купища важни дейности като изграждане на осветление, озеленяване, алпинеум, детски и спортни площадки... дори не са започнати", допълват от "Спаси София".

"РаботаРаботаРабота се хвалеше Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova само преди година и лъжеше софиянци, че само и единствено тя разполага с "кадърен екип, конкретни проекти и ясни приоритети". Но фактите говорят, че няма НИТО ЕДИН неин проект, който да е планиран добре и изпълнен качествено и в срок. Хаосът, безотговорността и корупцията, продължават да разяждат Столичната община, което води до загубата на поредни милиони европейски пари", допълниха още те.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама