Новата градинка до Юнашкия салон във Варна е достъпна за всички! Специален акцент в нея - боксова ръкавица (снимки)

15.05.2019 / 12:35 5

снимки: Булфото

Нова зона за отдих е изградена до Юнашкия салон. Тя е оформена така, че да е достъпна и за хора с увреждания, и майки с детски колички. Това предаде кореспондент на Булфото.

В кътчето за почивка и срещи са поставени  пейки, които след известно време ще останат под сянката на засадените дървета. В средата на градинката има декоративен фонтан. Видима от булеварда е и пластика на боксова ръкавица, като символ на многобройните шампиони, които Варна е дала в този вид спорт.

Монтирано е ново парково осветление, а теренът е ограден и изолиран от близката натоварена улица с бетонна ограда и кашпи със зеленина. Зоната е с площ 913 кв. м включва пространството около Юнашкия салон, граничещо с улиците с бул. "Христо Ботев", на запад с ул. "Бачо Киро", на юг с ул. "Русе".

Според проекта са изградени четири тераси, които са свързани помежду си чрез стъпала и рампи. По източната граница е предвидено озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на съседния имот. По северната и западната граница са предвидени кашпи с жив плет. Монтирани са и метални кошчета за боклук. Зоната е изолирана от Юнашкия салон с рекламни пана.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
5
Mitko (преди 1 месец)
Рейтинг: 2291 | Одобрение: 516
Винаги се получава доста примитивно и посредствено, когато проектират строители, а не архитекти през конкурс. Сравнете с това https://www.facebook.com/urbanbg/posts/460643424502724
5
11
РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 1 месец)
Рейтинг: 5667 | Одобрение: -9323
Всичко е перфектно, докато не видиш или чуеш думата "но", след която често следва нещо подобно на пръдня.
ОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ.
11
3
Miryana (преди 1 месец)
Рейтинг: 103 | Одобрение: 33
Приветствам идеята, но да попитам, че четох за проекта, при обявяване ту. Къде е предвиденото озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата неугледна оградна стена на съседния имот /паркинга/ и онази рушаща се сграда на ъгъла на улицата. Онази барака за продажба на чехли и джапанки там ли и е мястото? Умишлено няма снимки нито на преградната стена, нито на полусъбореното подобие на сграда. Виждам само рекламни винили на част от снимките в заден план??
8
20
РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 1 месец)
Рейтинг: 5667 | Одобрение: -9323
Вече не ми дреме за тия неблагодарници. Кефя се на новите придобивки в града и ще си гласувам за тия, заради които са направени. Другите да си хейтят. 
ОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ.
6
18
n eXu s (преди 1 месец)
Рейтинг: 53133 | Одобрение: -54922

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама