Най-новата статия на Кеворк Кеворкиян: Плевнелиев закопава...

20.03.2017 / 23:01 10

Блиц

Телевизиите обичат да се забавляват със съживяване на поли

*** Тази неделя по Би Ти Ви цъфнал Плевнелиев.

Щял да даде първото интервю след края на мандата си – макар че направи това вече на два пъти по държавната телевизия. Но той и сто пъти да се яви, пак ще повтаря сладострастно едни и същи нелепици. От телевизията пък направили анкета с въпроса: „Бихте ли гласували за Росен Плевнелиев, ако отново се кандидатира за президент?“ И какво се оказало?

***

Ето ги отговорите: „Да, първият му мандат бе успешен – 62%. Не, не се справи като държавен глава – 35%.“

На кого прави тази дебелашка услуга телевизията?  Във всеки случай - не и на Истината.

*** Трийсетина часа след началото на анкетата, тя бе прочетена в сайта на телевизията от около 7500 души. Посочено бе, че са получени 68 коментара. От тях обаче бяха публикувани само 6 - изцяло критични. Телевизията пък бе направила нещо, направо нечувано: ПРЕПРАЩА към коментарите под публикация в сайта БЛИЦ, които са убийствени?!

*** Да припомним нещо, макар то да е без значение за Пл., който изначално е зазидан в собствените си миражи. Това е проучването на „Галъп“, което също може да бъде открито в сайта на Би Ти Ви.

Според него, Пл. оставя президентството с поразително ниска степен на доверие – безпрецедентно за всичките години на Прехода. 60 % процента от анкетираните нямат доверие в Пл. – а едва 20% са на обратното мнение. Този резултат бе определен като „исторически високо ниво на недоверие“. Два месеца по-късно, според Би Ти Ви, Пл. е променил нагласите в своя полза. На този фокус ще завидят и в Северна Корея.

*** Кому са нужни тия оперетни игри с човек, който ще остане в Историята като най-блестящото недоразумение в президентската институция? Човек, който пренебрегваше дори задръжките, с които би се съобразил и един обикновен гражданин. Годините, прекарани в президентството, окончателно освободиха Пл. от една разумна представа за самия себе си. Например, казваше, че няма да се кандидатира отново – и сякаш го вярваше. А той никога не се бе кандидатирал – той просто беше посочен, насаден, присаден и пр. Посочен бе с пръст от Опекуна си – а за Историята днес този пръст сигурно вече изглежда като среден пръст.

*** Плевнелиев беше нетърпимо досаден като президент. А сега вече е два пъти по-досаден. Трябва да е направен от някакъв специален материал, за да продължава да се изживява като „ментор“. И точно той - най-забележителният Случайник на Прехода – дава съвети на президента Радев. Пак по Би Ти Ви казал, че след време отново можел да се кандидатира за президент. Подобни глупотевини няма да ги търпят дори в шоуто „Комиците“.

*** Няма смисъл да се споменават поредните му истерични русофобски подскачания. Плевнелиев върти една и съща плоча, досадна и надраскана от употреба.  И ще го прави, докато се спазари за някакъв сладък пост. Заслужава го - понеже неговото верноподаничество беше безпрецедентно.

*** Според различни проучвания, през мандата на Пл. русофилите у нас са се увеличили чувствително. Време е от Кремъл да го наградят с един тиквен медал. А ако американците продължават да залагат на подобни куци коне, окончателно ще отдалечат българите от своите действителни ценности.

*** В едно от своите твърдения Пл. е брутално безцеремонен. Пак казал, че има български медии, които са финансирани с руски средства. Кои са тези медии, по дяволите?  Заведете му един колективен иск за набеждаване – защото той омърсява българската публичност изобщо. Но ние нямаме медии с характер, които да го направят.

*** Същият Пл. обаче безсрамно не забелязва нахалните многомилионни подаръци, които от години получават изданията на неговия ортак Прокопиев – понеже американските пари не миришат. Това са тарикатски пинизи – усвоени по „паркинзите“ в Германия. В другия, истинския живот на Пл.

*** Добре – някои хора с по-здрави нерви могат и да се забавляват с дърдоренето на Пл. Но е нетърпимо да го слушаш, когато говори за протестите от 2013-а срещу монополите в енергетиката.  Той, който правеше тайни срещи във Виена с шефа на ЕВН Шишковиц - а после се оказа, че неговият ортак/опекун Прокопиев е извършил престъпление тъкмо при сделката с ЕВН.

*** Още една „дреболия“. Пл.- като някакъв търговски пътник - беше отворил широко уста и за около 100 милиона от оперативна програма „Конкурентоспособност“ - значителна част от тях предназначени за проекта „Научно-технологичен парк“, любимият проект на нашия бизнесмен-президент.  И накрая се оказа, че днес този парк е една пустош.  А уж трябваше с подобни проекти да тръгнем „нагоре“ – пак според Пл. Нагоре – към пустошта. Пл. обаче, без дори да примигне, сега играе ролята на „критик“ на собствените си фантазии.

*** Дори от политическото небитие Пл. продължава да закопава ГЕРБ. Сега го прави съвсем съзнателно – за да ги завлече със себе си. Но Бойко си мълчи. Той сякаш така и не разбра, защо загуби президентските избори. Но ако Пл. продължава да скандализира публиката, вероятността да загуби и предстоящите избори става още по-реална.

*** Коментарът на журналиста е публикуван във "Фейсбук" 

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
аз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
доносник който продължа да поучава....как не те е срам бе !
3
3
... (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Плевненлиев достоен Президент .....АХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХА
1
9
ivi (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А теб господин Кеворкян кой те упълномощи да говориш от името на народа ...ти кого представляваш....симпатизантите на БСП...и самита комунисти....!? Просто спри да пишеш нелепици ...човекът се представи достойно и представляваше по- голямата част от трезво мислещите хора..беше достоен президент ..а на теб не ти прави чест да пишеш в твоят така наречен " стил" сякаш ти си чистата съвест на страната...Бъди по- смирен и по- човечен...!!
13
4
17 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
плевнелиев е национален предател , бойко и той , нинова също , турцките партии също 
11
2
raddo555@yahoo.com (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мерсенари,ти си душбак,дупиш се по пиродска във Софиа,смени улицата и позата,отиди при Боико/приателиа на кмета на Симитли да те захрани анално.
2
6
raddo555@yahoo.com (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Господин Кеворкиан,първо вие ниамате право така да пишите или пишкате незнам добре Българскиат език писменно,тиа Плевналиев и Местант са от нашата ГЕИ партиа и организациа те са мои сестри,те постоианно говориат за западно/европеиските ценности ,това значи и двете Каки са пушешти дупки,милиа не ги вместваите във полипиката на тамошните банди.
6
6
партизанин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей момчета,не се правете на неразбрали. ОфшоРосен е ярко червен комсомолец .Баща му Асен е червен шеф по образованието.За медала- знам кой ще говръчи,щом е тиквен.. 
3
10
makvikar (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей боклук       ;;;;;;;
3
16
чико (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Що не се скриеш вече с тия твои тъпи статии бе нещастник.
6
29
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кеворк, тази комунистическо креатура, плещи неща които не му са ясни и приглася отново на БСП. Да вземе и да си затвори голямата уста, защото Плевнелиев беше един достоен президент.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама