Не изхвърляйте черупките от яйцата: Вижте невероятното им приложение в домакинството

14.03.2015 / 13:23 4

Черупката на яйцето съдържа 90% калций и поради тази причина е най-добрият естествен източник на този минерал. Известно е, че спира развитието на остеопорозата и че е най-правилният лек срещу висок холестерол и високо кръвно налягане, но има и много други приложения.

1. Нежна кожа за секунди с черупки от яйце

Освежете лицето си с евтина маска. Натрушени на ситно черупки от едно или две яйца смесете с жълтъка. Поставете маската на лицето и я оставете да изсъхне. След това измийте лицето си с топла вода. Маската ще действа като пилинг и ще премахне мъртвите клетки от кожата. Освен това, калция от черупката ще стимулира регенерацията на клетките на кожата, която след това лечение ще бъде много мека.

2. Нека кафето стане още по-вкусно с черупки от яйце

И вашето сутрешно кафе може да стане по-добро. В кафето преди приготвянето му добавете една супена лъжица ситно нарижени (смелени) черупки от яйца. Калцият от тях ще направи кафето вкусно и лесно смилаемо за стомаха.

3. Направете безопасен препарат за почистване с черупки от яйце

Натрушени черупки от яйце поставете в пластмасов контейнер и прибавете ябълков оцет и винаги, когато искате да изчистите една повърхност, поставете сместа върху нея и с гъба или кърпа отстранете петна или мазнините. Абрзаивните частици ще действат като средство за почистване, а няма да раздразни и кожата.

4. Отпушване на мивка с помощта на черупки от яйце

Достатъчно е в мивката да поставите черупки от яйце и да пуснете водата. Това е решение за всички малки запушвания. Черупката предпазва и различни билки на повърхността на земята. С зеленчуците в градината идват и "штеточини". Известно е, че охлювите бягат от черупката, защото се чувстват техния аромат, който за тях е много неприятен.

5. Лекуване на спортни травми с черупки от яйца

Ако вашият партньор се оплаква от спортна травма, а и вас ви притесняват подобни проблеми, поставете отвара от черупките на яйце в буркан и добавете ябълков оцет. Оставете сместа да престои два дни. След това използвайте като лекарство срещу болки.

 

"За жената"


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
7
Gogata (преди 7 години)
Рейтинг: 5208 | Одобрение: 598
Пази и от магии
УМНОКРЕСЛИВИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТТА! КОЙТО ИМА УМ В ГЛАВАТА СИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ТЕЗИ ЛИБЕРАЛНИ БЕСОВЕ. НЕ МОЖЕМ ДА ОСТАВИМ ШЕПА ЛИГЛЬОВЦИ ДА СИ ИГРАЯТ НА ДЪРЖАВА, ДОКАТО ДРУСАТ И РАЗИГРАВАТ КОНЯ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. ПРАЙДОВЦИ НА ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ПУСТОТА.
5
2
Odesos (преди 7 години)
Рейтинг: 1535 | Одобрение: 100
Черупката предпазва и различни билки
Магазини за котки във Варна”

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама