Оборудват бензиностанциите с нови системи! Те ще улавят...

12.07.2016 / 10:51 2

Илюстрация: Булфото

До края на 2016 г. операторите на съществуващи бензиностанции трябва да ги преоборудват със система за ефективно улавяне на бензиновите пари при зареждане на автомобили, информират от РИОСВ-Стара Загора, пише "Новини". Това е разписано в Наредба № 16 за ограничаване емисиите на летливи органични съединения при съхранение, товарене или разтоварване и превоз на бензини.

Повишава се процента на ефективност на задържане на бензиновите пари и той трябва да е най-малко 85%, за което операторите на съществуващите обекти трябва да се сертифицират за съответствие с европейски или национални технически стандарти. Въведени са изисквания и за съотношението бензин - пари при прехвърлянето на горивата.

В териториалния обхват на регионалната инспекция в Стара Загора общия брой на бензиностанциите е почти 250. До 31 декември 2016 г. всички обекти трябва да бъдат оборудвани със системи, отговарящи на втори етап на улавянето на бензиновите пари.

Лицата, неизпълнили новите изисквания на наредбата се наказват с глоба от 2 000 до 10 000 лв. - за физически лица или имуществена санкция от 5000 до 20 000 лв. за юридически лица.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Гранд Тех (преди 5 години)
Рейтинг: 1244 | Одобрение: 429

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама