Общината ще избира нови шефове на фирмите си със седемчленна комисия за всеки

14.09.2021 / 15:45 5

снимка Общински съвет - Варна 

Шефовете на общинските търговски дружества във Варна вече ще се избират по нова наредба, която беше представена днес от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ) пред комисията по собственост и стопанство. Новите шефове на общинските фирми, в това число и здравните заведения, ще се номинират от комисия от седем човека, която ще е различна за всеки отделен пост. Четирима от представителите в тази комисии ще се определят от Общинския съвет. Комисията ще се ръководи от председателя на местния парламент, а при невъзможност – от определен от него заместник председател на Общинския съвет.

Преди да започне оценката на допустимостта на кандидатите, членовете на комисията за номиниране ще подписват декларация за предотвратяване на конфликт на интереси. Ако член на комисията установи, че изискванията на декларацията не могат да бъдат изпълнени по отношение на някой от кандидатите, той ще трябва да посочи това в декларацията си, да се изключи от процедурата и да бъде заместен от резервния член.

Резултатите от конкурса и номинираните кандидати ще се предоставят в петдневен срок на Общинския съвет за вземане на решение за тяхното утвърждаване. Местният парламент има право да отхвърли всички кандидати, класирани от комисията, като посочи съответните мотиви за това, и да започне нова процедура за номиниране. Новата наредба ще влезе в сила след одобрение от Общинския съвет, напомниха от пресцентъра на местния парламент във Варна.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
SIK (преди 1 месец)
Рейтинг: -23 | Одобрение: -1048
Абе, Master, ти си ологофрен, бе. Как кое е негово? Всичко е наше - платено е. договорено е. Локвидие=ра се фатмака и всичко е точно
2
0
Master (преди 1 месец)
Рейтинг: 778 | Одобрение: 168
Кое е негово СИК, ти наистина си много болен мозък, ...всъщност то мозък липсва!!
Master
2
0
Марио (преди 1 месец)
Рейтинг: 10788 | Одобрение: 2343
Ким и сикимде ,те само крадци там.Ангелче
0
8
SIK (преди 1 месец)
Рейтинг: -23 | Одобрение: -1048
няма как да грабиш, нещо, което си твое и те се полага по принцип.
5
1
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 77177 | Одобрение: 16997
това ми прилича на поредния опит на герб да заграби власта.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама