Общински съветници: Билетът за автобус във Варна трябва да струва 1,70 лв, цената му се задържа от 2006 година

24.09.2020 / 12:13 4

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимка: "Петел"

Билетът за градския транспорт трябва да е 1,70 лева. Около това становище се обединиха съветници от комисията „Собственост и стопанство“ на Общински съвет – Варна. Те обаче не дадоха конкретни предложения от кога ще стане факт поскъпването.

Последното повишаване на цената на градския транспорт е през 2006-а, от тогава тя е 1 лев. За нуждата от постъпване на билетчето говориха Христо Атанасов (ЗНС „Ал. Стамболийски“) и Станислав Иванов (ГЕРБ), като и двама бяха категорични, че мярката е задължителна за запазването на рентабилността на обществените превози на пътници. Въпросът беше повдигнат при обсъждане на финансовия отчет на общинския превозвач „Градски транспорт“. Новата загуба на дружеството, натрупана през 2019 година от фирмата е над 3,4 млн. лева.

От ръководството на фирмата допълниха, че заради ковид кризата финансовите загуби на фирмата-монополист на всички градски автобусни и тролейбусни линии е още по-тежка.

От март месец тази година досега „Градски транспорт – Варна“ е натрупал 6-7 млн. лева нова загуба.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Mitko (преди 6 месеца)
Рейтинг: 2833 | Одобрение: 578
Дали някой е изчислявал рентабилността на полицията, гражданска защита или бърза помощ? А на изградените водопровод и канализация? Не, защото това са социални задължения на държавата и всеки разбира, че без тях жизненото равнище значително ще спадне. За съжаление, няма подобно отношение към градския транспорт. Номерът е в това, че една добра транспортна система почти никога не се изплаща – тя се субсидира от външни източници като платен паркинг, бюджет, специални данъци, облигации и т.н. Ако не се покрива дефицита и не се осигурява мобилност за хората с помощта на обществения транспорт, то загубите за обществото ще бъдат много по-високи, от колкото стойността на субсидията: задръствания, забавяне на икономическото развитие, аварии, деградация на градската среда, екологични проблеми, ръст на загубите за здравеопазването и т. н.
2
0
Мракобес (преди 6 месеца)
Рейтинг: 16580 | Одобрение: 3170
Те и заплатите трябва да са по 2000 лв. средната - ама ги задържат, че да се облагодетелстват определени тулупи и да се пълнят бойковите шкафчета - това първо! Второ - ако не крадяхте и се управлявше както трябва - щеше да има пари. Просто сте некадърни в управлнието. Това второ. Трето - не е въпроса в цената на билета, а кой я плаща! Ако работодателя плаща транспорта, направете го и три, даже 5 лева. Ама да искате пак да набутате всичко на крайния потребител е ебахти наглото! Значи още повече ще се увеличат колите. Не може на мен да ми излиза по-евтино да ползвам колата сам на месец, от колкото да ползвам градксия транспорт! Значи аз си връзвам сметките , а вие не можете?!?!?ХАхахахахах. Бахти майтапа сте! Ако трябва да давам 10лв. на ден за транспорт с тия 10 лева ще обриша от край до край града и ще ми е удобно, защото няма да губя врене да чакам бавния автобус и да се мъкна с торби. Смятай, ако са 2-ма, 3-ма в семейството и трябва да датат 30 лв. на ден!!! Вие изобщо добре ли сте с главите там бе?!??! Разсипници прости! Трябва да ви върнат в първи клас със сметките! Кой ви е дал дипломи?
МУТРИ ВЪН!
3
0
... (преди 6 месеца)
Рейтинг: 14859 | Одобрение: 4869
и кой ще се качи при тази цена?  без това сега се блъскаме пред тези "хладилници" за билетче като жАвотни. Ужасно работят. как може да не може да се поръчат 2 билета наведнъж! Кой идиот ги е правил
3
0
ас (преди 6 месеца)
Рейтинг: 61254 | Одобрение: 16044
дружеството е на за загуба защото герберите крадат като скъсани.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама