Обявиха Джеф Безос за бизнесмен на десетилетието

14.12.2019 / 02:51 6

Главният изпълнителен директор на Amazon e обявен за бизнесмен на десетилетието от финансови директори по целия свят, според класация на Глобалния финансов съвет на CNBC. Почти една трета от тях са избрали Безос за най-впечатляващия бизнес лидер, пише money.bg.

Той основава Amazon в средата на 90-те години като онлайн книжарница. Сега това е най-големият онлайн пазар в света, като комапията има приходи и от дейностите си в областта на облачните компютърни услуги и изкуствения интелект.

През 2015 г. Amazon изпреварва Walmart и става най-големият търговец на дребно в Америка. През 2018 г. компанията е генерирала близо 233 млрд. долара продажби. Безос притежава 109 млрд. долара, според Forbes и Bloomberg's Billionaires Index, което го прави един от най-богатите хора в света.

 

 

В класацията основателят на Alibaba - Джак Ма и шефът на Telsa - Илън Мъск са съответно на второ и трето място. Други сред избраните имена са Сатя Надела (Microsoft), Тим Кук (Apple), Уорън Бъфет (Berkshire Hathaway) и Джейми Даймън (JPMorgan Chase & Co.).

В Глобалния финансов съвет на CNBC влизат висшите мениджъри на някои от най-големите публични и частни компании в света, като управляват общо активи с близо 5 трилиона долара пазарна стойност.

В отговор на друг зададен въпрос в изследването почти 71% от анкетираните отговарят, че не смятат, че икономиката на САЩ ще изпадне в рецесия през 2020 г., но според част от тях, продукцията на страната вероятно ще се свие през следваща година. Близо една трета прогнозират, че няма да има намаляване или увеличение на лихвите от Федералния резерв на САЩ през 2020 година.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
motoristka (преди 3 месеца)
Рейтинг: 70873 | Одобрение: 34323
Нексус...., от кога коментирането в "Петел" се нарича "кабинет"....???  А... да! Ти наричаш "кабинет" миризливият коптор в крайната точка на града, в който вегитираш под наем и пишеш коментари денонощно, 'щото си безработен и на помощи...:woot:
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
5
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 117405 | Одобрение: -3870
Нексусе.....В САЩ има доста големи и богати корпорации, които "раздават" заслужени възнаграждения, основани и съобразени със стандарта и начина на живот......Ама ти откъде да го знаеш......? Сега е 8 сутринта в България....още ли не си изкарал овцете на паша.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 117405 | Одобрение: -3870
Даааа.....Нексуса пак се изходи неподготвен.....А как да знае, че служителите на Безос нямат време да се изпикаят и получават под очакваното и заслужено възнаграждение.....? От  къде мислите, че се учат нашите мушмуроци.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама