Осъдиха 19-годишен варненец за кражба на велосипед и мотопед

24.11.2021 / 14:45 1

илюстрация Булфото

Варненският Районен съд – Варна наложи наказание на 19-годишен, откраднал велосипед и мотопед, заедно с вещи и пари на собствениците им. Кражбата е извършена в квартал Аспарухово през месец септември миналата година, в условия продължавано престъпление, с две отделни деяния, през непродължителен период от време и при сходна обстановка.

На два пъти в периода от 01.09.2020г. до 12.09.2020г, при обиколките си из квартала, подсъдимият се оглеждал за оставени без надзор велосипеди и мотопеди, които лесно би могъл да отнеме. При първия случай забелязал подпрян за кратко във входа на жилищен блок велосипед, заедно с багажник, комплект пластмасови калници и оборудване, както и с оставени върху колелото светлоотразителна жилетка и яке с парична сума в джоба. Подсъдимият веднага се качил на колелото и го закарал до дома на свой познат, под предлог временно да го остави на съхранение, а с паричната сума и част от вещите се разпоредил сам.  

По сходен начин десетина дни  по-късно от двор на къща отнел паркиран мотопед с оставени в коша му вещи, който още на другия ден продал на уличен търговец. Инкриминираните чужди вещи са на обща стойност за над 400 лева.  
19-годишният подсъдим има предходна съдимост. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалите собственици. Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Районният съд във Варна му наложи наказание от една година пробация, при две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и провеждане на периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Съдебният акт е окончателен. 
 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Чичкото (преди 8 месеца)
Рейтинг: 81394 | Одобрение: -3476
Нима това ще го спре да краде Много се съмнявам Из заложните къщи на Варна е пълно с велосипеди И всичките са законно заложени 
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама