Осъдиха варнененец без средно, който се опита да измами КАТ, за да вземе шофьорска книжка

07.10.2019 / 17:49 2

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

 

Снимка Булфото

На подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той се призна за виновен, че на 1 ноември миналата година, пред системен оператор в сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР-Варна, при подаване на заявление за издаване на шофьорска книжка, съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за завършено основно
образование, съобщиха от пресцентъра на Районния съд във Варна.

Представената диплома била на името на подсъдимия, с посочен издател – училище в община Велики Преслав, Шуменска област. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност.
Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
6
Mercenary (преди 8 месеца)
Рейтинг: 44843 | Одобрение: 10153
Изглежда нексуса е решил да помоли тате и мама да му купят някоя бракма, но непрокопсаникът не може да си купи свястна диплома за основно ...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама