Още има хора, които мислят, че електромобилите се зареждат с бензин

23.09.2019 / 05:00 1

automedia.investor.bg

Концернът Ford проведе проучване в Европа, САЩ и Китай, което трябва да установи, доколко хората са запознати с електромобилите и тяхното използване. Някои от резултатите в допитване са шокиращи, признава шефът на департамента за електрифицирани превозни средства Тед Канис.

Близо 42% от американците мислят, че електромобилите трябва да се зареждат с бензин. Според 80% от участвалите в допитването граждани на САЩ, колите на ток не могат да работят при лоши метеорологични условия, а 62% считат, че този вид превозни средства не стават за движение по тежък терен.

"Със сигурност всички тези хора бяха много изненадани да научат, че Норвегия, където климатът е доста суров, е лидер по продажба на електрически автомобили", разкрива Канис.

Повече от 2/3 от анкетираните американци и европейци не вярват в способността на електрическите автомобили да теглят други превозни средства. А 90% са на мнение, че способността на "зелените" автомобили да ускоряват по-бързо от колите с двигател с вътрешно горене не им носи някакво предимство.

Според Канис, подобни разбирани у хората са натрупани от времето, когато батериите за електромобили струваха много скъпо. Тогава разработката не един модел на ток също излизаше на производителите огромна сума, тъй като трябваше да се прави отделна платформа, като едновременно с това се спазват огромен брой изисквания.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
5
ДИВАКА (преди 3 години)
Рейтинг: 24300 | Одобрение: 4005
42 % ОТ УМНИТЕ КРАВИ СЧИТА ,ЧЕ ЕЛ.АВТОМОБИЛА СЕ ЗАРЕЖДА С БЕНЗИН..КОНДУКТОР ..НЕЩО ПО ВЪПРОСА...ТИЯ ИЗМИСЛЯТ ТЕХНОЛОГИИ..КАЖИ КРАДЪТ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ,ЧЕ ДА ТИ ПОВЯРВАМ..ВИЖ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА Я РАЗПРОСТРАНЯВАТ ,ЗАЩОТО ТАКА ИМ ОТЪРВА..С ДЕМОКРАЦИЯ КРАДЪТ  ПО - УСПЕШНО..Изплезване:devil:Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама