От варненска болница се оплакаха: Не сме взимали заплати в 10 от последните 12 месеца

11.05.2022 / 17:09 0

Снимка: Pexels

От варненска болница се оплакаха, че не са взимали заплати в 10 от последните 12 месеца.

“СБАЛПФЗ-Варна” ЕООД (Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания) във Варна изпрати отворено писмо до медиите. То е адресирано до кмета на Община Варна Иван Портних, председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов и председателя на ПК “Здравеопазване” при Общински съвет Варна – Анелия Клисарова.

В писмото се описват проблемите на варненското здравно заведение.

Колективът на „СБАЛПФЗ-Варна“ ЕООД споделя за тежкото финансово състояние на лечебното заведение, което определя като “отдавна известно”. От СБАЛПФЗ-Варна заявяват следното: “Търпяхме повече от десет години, за които не вземахме заплати с месеци (за 2021-2022 г. около 10 месеца). Чувстваме се като просяци, а топката се прехвърля от Община към M3 – София и обратно”, пише "Нова Варна".

Те казват, че базата им е общинска собственост, но средства за поддръжка няма. Имат и притеснения по отношение на наскоро ситуирания в същата сграда Метадоновия център.

“Откакто в същата сграда е ситуиран Метадоновия център, започнаха кражби на кабели, огради и прочие. Не изключваме възможността това да не са пациентите от там, но мястото е притегателен център за всички с наркомания”, се пише в писмото.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама