Откриха над 4 тона токсични химикали в завод "Химко" във Враца

15.09.2020 / 16:04 1

Кадър БНТ 

Откриха над 4 тона токсични химикали в завод "Химко" във Враца

Откриха над 4 тона канцерогенно вещество на територията на бившия торов завод "Химко" във Враца, съобщават от екоинспекцията, пише news.bg.

Опасният трихлоретилен е бил установен при проверка в един от складовете за съхранение на химични вещества. Той е бил в 15 варела, всеки с тегло по 290 кг, като общото количество на токсичния химикал е 4350 кг.

За да не се допусне замърсяване на околната среда, на настоящия собственик на завода "Инвестбанк" АД е дадено предписание залежалите химикалите да бъдат класифицирани като опасни отпадъци, които да бъдат предадени за транспортиране и третиране на лица, които имат разрешение за обезвреждане на опасни отпадъци.

Към момента опасните химични вещества се съхраняват в склад с ограничен достъп. Техните опаковки са във видимо добро състояние и с ненарушена цялост. При проверката не сa били установени течове и разливи на химикала. Обектът е с денонощна охрана и видеонаблюдение.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
:) (преди 2 месеца)
Рейтинг: 15786 | Одобрение: 5681
Какъв шоГ! Не може да бъде! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама