Парламентът отново не събра кворум за начало на заседанието

23.06.2022 / 10:06 2

Кадър Нова Тв

Панаирите в Народното събрание продължават със страшна сила.

Парламентът отново не успя да събере кворум при първа регистрация за начало на заседанието днес. Електронната система отчете 110 депутати.

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов даде почивка до 9:30 часа, когато ще бъде направен втори опит за регистрация.

Вчера депутатите не успяха да съберат нужния кворум от 121 души при три опита за регистрация и заседанието беше провалено.

Парламентът днес се събра на редовно заседание след вчерашното гласуване на вота на недоверие към кабинета "Петков". За оставката на правителството бяха 123 депутати, 116 бяха против, нямаше „въздържал се“. 

Днешното пленарно заседание започна в 9:00 ч.  Заради липсата на кворум в сряда сутринта редовното заседание на парламента се провали. Така депутатите не успяха да гласуват и програмата за работа за тази седмица.

Според проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, първа точка е приемането на  процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание. 

Предвижда се обсъждане на второ четене на промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа и в Наказателния кодекс, както и първо четене на  законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

Проект на решение за процедурни правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) също е в проекта за дневен ред, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество.

Предлага се първа точка в петък да е първото четене на промените  в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Предвиден е и редовен парламентарен контрол, пише vesti.bg.  Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 52154 | Одобрение: -366
В таз жестока криза избраните от нас лешпери-депутати даже  не ходят на работа. По-нагло и безочливо поведение никой работещ, здравомислещ българин не си позволява, а те защо го парвят ?
Всеки да си получи заслуженото !
3
0
село варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 8005 | Одобрение: -430
Гробарска мафия. Не ги слушайте какво говорят, а гледайте какво вършат.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама