Първо стреляли на Галата, после запалили заведението. Собственикът бил предупреден, че му готвят палеж

04.07.2014 / 14:30 7

Собственикът на изгорялото заведение на плажа в Галата – Светозар Колев, заяви че единствено бързата намеса на пазача е предотвратила разрастване на пожара и по-големи щети.

Какво вече писахме, заведението бе запалено около 4 часа тази сутрин и вследствие на пожара са нанесени щети по бара, изгоряла е кафемашина и части от двете шатри и дървена скара.

„Пазачът е чул да се гърми с пистолет и е излязъл навън. След като се е обадил на 112 и на мен, е започнал да гаси огъня. Ако не е действал толкова бързо, щеше да пламне и гората“, заяви за petel.bg Колев.

Той е дошъл на мястото на пожара 20 мин, след като е бил уведомен. Пристигнали пожарникарите пък забелязали, че нещо продължава да тлее и окончателно са потушили искрата. Днес полицаи и разследващи извършиха оглед на обекта и потърсиха улики.

„Ясно е, че става въпрос за умишлен палеж и дано виновните бързо бъдат открити. Преди време мой близък ми каза, че ще ми запалят заведението, но аз не взех предупреждението за сериозно. По-късно приятелка на мой приятел също му намекнала, че се подготвя нещо подобно, но не е разкрила подробности. Всичко, каквото зная, съм го казал на полицаите“, допълни Колев.

Последният живее от 4 години и 5 месеца във вилна зона „Прибой“. Твърди, че няма врагове там, нито борчове към някого. Единствените му задължения се изразяват в обслужване на банкови кредити. Когато е решил да направи заведението, Светозар събрал подписка, за да разбере дали живущите в Галата и „Прибой“ одобряват идеята. 320 души го подкрепили и само 15 били против. Кметът на квартала, както и Инициативен комитет, също обещали съдействие. Впоследствие обаче се е появил проблем, който попречил на Колев да се сдобие по-бързо с разрешително за заведението от кметството в „Аспарухово“. Оказало се, че горската част на Галата не е актувана като парк и статутът на земята не е общински. Посредством своите адвокати бизнесменът се е обърнал към Голяма община и Областна администрация.

„Докато очаквам да приключи процедурата по деактуването на земята, аз получих подкрепа от властимащите. Областният управител обеща да осигури спасител за плажа, а кметът на „Аспарухово“ - да обезопаси стъпълата към плажната ивица и отсече опасните дървета. Лошото е, че точно в този момент мои недоброжелатели направиха грозния акт. Те лепяха плакати против мен на дърветата, на които аз не обръщах внимание, тъй като никога не съм вярвал, че е възможно да се стигне до нещо подобно. За жалост вече е факт и е възможно да отблъсне руските туристи и местните хора, които идваха на плажа“, каза още Колев. Последният все пак смята да отвори заведението, като на първо време ще пусне само бара и ще продава безалкохолно, сокове, кафе, бира и чипс.

 

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама