Писателят Бърдаров: Тъпо клише е, че младите българи не четат

24.05.2022 / 10:41 8

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Аз израснах с книгите за Втората световна война, в които имаше един нов героичен образ на войната. Той ме възмущава, защото във войната няма героично. Обратното, войната в една епоха, войната е едно безкрайно зло и в това положение, по-скоро ролята на експерти да покажат истинността, е много трудно. Когато става дума за война, когато се случи това в Буча, в същия ден, когато излезе тази информация, преди да отида в университета и преди да отида при студентите, проверих максимално достоверни източници, и американски, и руски за тяхната версия. Те прилагаха национално достояние доказателства, че едните са виновни, а другите не са виновни. Вече много е сложно с истината.

Това заяви за Нова Тв българският географ, университетски преподавател и писател Георги Бърдаров. 

Що се отнася до това, дали българинът чете, аз работи постоянно с млади хора и категорично мога да кажа, че това е абсолютно тъпо клише, че младите хора в България не четат и така нататък. Само ще се върна, че преди една година по време на пандемията в Бургас открихме една невероятна библиотека и там имаше опашка от млади хора, дълга опашка. Продължават българите да са много сензитивни, да имат усет към културата, към четенето и това виждам всеки ден. За чужбина вече, наскоро се върнах от Германия, и там се срещнах с невероятно много българи, които живеят в Германия от много години и поддържат българския дух. Защото са българи и усещат българската култура. За българските писатели в чужбина това е трудно, защото такъв е светът и залагат на утвърдени държави и автори, но не е невъзможно, допълни Бърдаров.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 26489 | Одобрение: 3549
 След като на чело на Държавата ни са тъпи мутри и мързеливи и необразовани робовладелски изчадия, защо им е на младите българи да четат и да се образоват?
1
3
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 52749 | Одобрение: 6839
Кристинчо, чичковото!... Преди да хвърляш лайна във вентилатора, го изключвай - да не духа срещу тебе!:devil:...И се върни в пети клас за да се научиш, че степенуването в българския език се пише с тире, между степента и прилагателното...:silly: Явно и ти си от младите, грамотни и много четящи хора...Ухилен
2
0
уйчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 63541 | Одобрение: -4589
Не знам какъв писател е, в Уикипедия има 3 книги от него, първата от които "27 велики футболни истории".
3
0
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 87516 | Одобрение: 28691
Като чета коментарите на някои от форума, се питам, дали пък не са изучавали или сътворили нова азбука, за която нищо не зная?! Мой фаворит е Горанчо, който е пълен абсурд! А  останалите ще поздравя с празника !
2
0
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 107260 | Одобрение: 19785
да бе да кои са тези малади които четът? като погледна през прозореца виждам само едно тик ток поколение корто не може да си вдигне носа от телефона.
2
9
KRISTINCHO (преди 2 месеца)
Рейтинг: 10678 | Одобрение: -6802
Изключително  "грамотния" българин, на най светлия български празник с най тъпия  и безсмислен коментар, от който се вижда  и демонстрира голямата му  култура с ТОВА " бе..."
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
2
5
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 81323 | Одобрение: -2967
Младите половината ни азбука не знаят6 да не говорим за граматика словоред и прочие Тях ги интересува само едно Как и от къде да се изкарат незаконни кинти Далавера да се завърти нещо
Истината преди всичко
5
4
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 52749 | Одобрение: 6839
Бърдаров! Младите са полу - неграмотни, бе! Мой студент беше си написал имената в студентската книжка с две правописни грешки!!! Да не говорим, че думи с повече от шест букви ги затрудняват да ги прочетат и произнесат:dizzy:...Били четяли...Вервай си!...:devil:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама