Писателят Васил Сотиров: Поклонението на Гунди и Котков беше манифестация, на гробищата са разгонвали хората с конна полиция

30.06.2020 / 19:51 0

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: Телевизия 7/8

Поклонението на Гунди и Котков бе нещо невероятно, това беше манифестация. Да не казваме времето на комунизма, защото никога не сме имали комунизъм. Това е времето на един социализъм, при който управляваха комунистически партии. Те се тревожеха, че едва ли не на техните няма да дойдат толкова хора. Същия случай беше, и това е нормално сравнение, да не делим хората на спортисти и интелектуалци, същото беше и погребението на Апостол Карамитев, което беше прекратено.

Това каза писателят Васил Сотиров в ”Крум Савов LIVE” по Телевизия 7/8 в коментар по повод 49 години от гибелта на Гунди и Котков.

Аз не бях на това погребение, отивах на работа в радио София. От площад „Ленин” до Халите съпровождах моя приятел Борето Гуляшки, поета, Светла му памет, който беше невероятен левскар, дето се казва в мозъка на костите. И той после ми каза, че на гробищата са ги разгонвали с конна полиция. Не съм видял филмирани моменти, сигурно има, всичко беше черно-бяло тогава, той и животът ни беше черно-бял, допълни Сотиров.

Искам да поздравя Андрей Аспарухов, той ме възхищава с едно основно нещо и това го е казал народът: „Трудно вирее нещо под сянката на орех”, а баща му беше орех. Това е една легенда, това не е отговорност за децата, това е едно бреме, наистина затова уважавам този човек, някак си успя..., каза още Сотиров.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама