Пловдивчанин зареди бензин за 10 лева, но колата не отчете нищо

14.10.2021 / 12:44 7

Кадър Трафик нюз

Сигнал за евентуална злоупотреба и неправилно отчитане на количество зареден бензин разпространи пловдивчанин, предаде Трафик нюз.

Той разказа, че според него, литрите заредено гориво не отговарят на показаното на колонката.

„След като автомобилът ми изписа, че ми остава бензин само за три километра, реших да спра на първата възможна бензиностанция и да заредя малко количество, колкото да не изпадна в ситуация да закъсам, заради липса на гориво. Спрях на бензиностанция на входа на квартал „Столипиново” и поисках бензин А95 за десет лева. След зареждане забелязах, че километрите, които ми отчита колата като оставащ пробег с наличното количество гориво не се промени. Колата е „киа” 2020 година производство и би трябвало компютърът да отчита точно. След като се опитах да поискам обяснение от един от служителите на бензиностанцията, той грубо ми отговори „като не сте доволен пуснете жалба”. Така и направих и подадох сигнал до ДАМТН (Държавната агенция за метрологичен и технически надзор), които са органът контролиращ качеството и количеството на течните горива.”

Проверяващите са направили веднага проверка и споделиха пред "Трафик нюз", че е извършена инспекция на въпросната колонка и не са констатирани нарушения и разминавания. Измереното количество бензин налято в съд отговаря на отчетеното от бензиностанцията.  Служителите на контролиращия орган продължиха с проверката и на останалите колонки за зареждане.

От ръководството на бензиностанцията, коментираха, че най-вероятно малкото количество гориво не е било отчетено от сензорите в автомобила.

„Десет лева са по-малко от пет литра и е твърде възможно, според вида на автомобила и количеството на резервоара, компютърът му да не е засякъл с точност заредения бензин.”

Въпреки, че не бяха констатирани нарушения, мъжът подал сигнала апелира да се дава гласност на съмнения за подобни злоупотреби.

„При зареждането на следващата бензиностанция, за същата сума, автомобилът веднага отчете налятото гориво.”, сподели още той.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
7
СИК2 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 241 | Одобрение: -2374
абе цървули - кво гориво за 10 кинта бе, олигофрени - или пълниш или ходиш пеш бахти бедняците сте - ще зарежад за 10 лв - че аз ще те разбия мутрата само дето ми съсдаващ нерви за без паеи, бе
1
0
Иван (преди 10 месеца)
Рейтинг: 2706 | Одобрение: 756
Аз съм с кола 2005 година и си ми отчита оставащи километри.Друг е въпроса за 10лв с тези цени колко гориво е сложил и как очаква да му отчете 4литра и малко в резервоар от около 50-60л.Аз не знам колко умен трябва да си за да си оставиш гориво за три километра.Те от КИА ако разберат тоя какви опити си прави,ще му вземат колата Усмивка
2
0
бачо Кольо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 12270 | Одобрение: 3290
Знае чичко ,знае.Има една маймунка в резервоара дето туй и е работата.
Колкото повече,толкова повече!
0
6
Чичкото (преди 10 месеца)
Рейтинг: 81394 | Одобрение: -3476
Как един автомобил ще знае че ще има гориво за още три километра пробег 
Истината преди всичко
2
7
Sicario (преди 10 месеца)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
Следващият път да зареди за 2 лв и да чака.
deaf forever
1
3
бачо Кольо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 12270 | Одобрение: 3290
Е как да му отчете по малко от 5 литра?Тия са малоумни.Новите коли под 10 литра не отчита борда.
Колкото повече,толкова повече!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама