Покъртително! Почина бабата на изнасиления Гошко от Дебелт - не понесла мисълта за ужасното посегателство

12.12.2014 / 12:43 6

flagman.bg

Жената не могла да преживее мисълта за ужасното посегателство над детето, в полунощ е била покосена от инсулт. Протестите в Дебелт няма да спрат, живеем в непрекъснат страх, канят се местните жители

Възрастната Донка научила последна за издевателството над правнучето йКъсно снощи бабата на изнасиления в училищната тоалетна петокласник от Дебелт е била покосена от инсулт. Възрастната Донка е научила последна за гнусното мъчение над внучето си. Жената не могла да преживее мисълта за ужасното посегателство над детето, тя е починала в полунощ.

Гошко пък от днес вече е настанен в Центъра по обществени грижи. Там насиленият петокласник ще остане за месец. Всеки ден по няколко часа с него ще работи психолог, като за целта ще се използва специална зелена стая, изградена за работа с малтретирани деца. От няколко дни 12-годишният Гошко успява да разговаря с психолозите по-спокойно и да разказва повече от трудното си минало.

Специалистите се надяват да успеят да помогнат и да разкрият всички ужасяващи факти от живота на детето. Социални работници ще посещават и останалите четири деца в семейството на майката Донка.

„В ромската махала никой не спи”, това разказват ромите, които нощем палят гуми от чийто пламъци се топлят и стоят будни в страх от нападение. Жените и децата са готови да бягат, а някои вече са се преместили при свои близки в съседни махали. Мъжете разказват, че не искат война заради един виновник, но ще се отбраняват.

„Нали е задържан насилникът, защо заради един трябва всички да изгорим” – вайкаше се млада ромка. Тази сутрин линейка влезе в ромската махала, след като от страх и паника бременна ромка е колабирала.
Голяма ромска група се отправи към кметството, където потърсиха обяснение от кметицата – защо се атакува цялата махала. В махалата поискаха семейството на виновника да поеме отговорност, а не да се крие. Защото майката и бащата на насилника Асен били напуснали временно селото.

В махалата отрекоха информацията мъжете в селото да имат оръжия. Никой не коментира случката с арестувания Иван, който въоръжен с нож и пистолет дойде да преговаря с медии и полиция. Но не отричат, че при нападение ще се отбраняват с каквото могат.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Владимир (преди 7 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
И после расисти сме били, щото мразим циганите. Ако не бяха такива каквито са, нямаше никой да ги мрази и думичка нямаше да се обелва за расизма. Просто не е редно едни тумори на обществото да обвиняват в каквото и да било тази част от обществото на чиито гръб живеят.
1
0
Мода Стил (преди 7 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729
6
0
iTechnology (преди 7 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
Ах,цигани.... нямам думи за Вас!
9
1
Kr1s0 (преди 7 години)
Рейтинг: 789 | Одобрение: 349
Геноцид над тази сган!!!!!
Преинсталиране на Windows. Компютърни услуги.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама