Поредно италианско градче продава къщи за 1 евро

23.01.2020 / 03:00 2

profit.bg

Още едно живописно италианско градче продава жилища за едно евро, за да привлече купувачи, желаещи да се гмурнат дълбоко в дебрите на реновацията.

Бизача, който се намира в южната част на Кампания, на малко под 130 км от Неапол, пуска на пазара 90 жилища за 1 евро, които определено се нуждаят от ремонт, в опит да привлече нови жители, съобщава CNN.

Градът е силно засегнат от емиграцията, както и от поредица от земетресения, последното от които е регистрирано през 1980 г. 

"Тук сме изправени пред много специфична ситуация", казва заместник-кметът на града Франческо Тарталия.

 

„Изоставената област се разпростира в най-старата част на селото. Изоставените къщи са струпани една до друга. Някои дори имат общ вход.

Затова приветстваме семейства, групи приятели, роднини, хора, които се познават, или инвеститори, да обединят усилията си. Насърчаваме ги да купят повече от една къща, за да има действително въздействие и да вдъхнат нов живот на града", посочва още Тарталия.

Новите собственици ще трябва сами да реновират домовете, но не е нужно да посочват инвестиционно ниво или времева рамка, което е често срещано изискване при подобни сделки в други градове, според CNN.

Купувачите също така ще могат да купят имота директно от града, тъй като всички изоставени къщи са собственост на местните власти.

"Това представлява гаранция, че процесът на прехвърляне ще бъде бърз и гладък, няма да е необходимо да преследваме потомци на стари собственици, нито да имаме проблеми с трети страни", казва Тарталия пред CNN.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 27518 | Одобрение: 4443
Пирате,често избягвам да минавам прекрасния Наполи,а да правиш бизнес там -пълна лудост. Хората са много добри,но скрънзави и подмолни/често/.Но най лошото е че не знаеш кмета на коя мафия е човек. Къщите наистина са по 1Е,но после ти трябват поне 150-200 000 да ги поправиш ,естествено само кмета ти назначава бригадите и ти плащаш---е няма луди,поне в БГ.Гледах едно германче 5 години му правиха покрив,
1
0
pirat (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9245 | Одобрение: 2185
Интересно предложение,но Bisaccia,Avellino се намира на средата на сушата в ботуша,на същото разстояние от 120 км до Barletta на Адриатика,където имам приятел.Пратих го да провери и резултата е плачевен.Къщите са в окаяно състояние.Мислех да взема една малка,да и сложа врата и прозорци и да я ползвам за няколко месеца през зимата,но уви.Иначе там е спокойно и тихо,спиш до обяд като останалите и цял ден се чудиш какво да правиш.Само за пенсионери!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама