Последната инстанция потвърди присъдата на публичен изпълнител от Варна за престъпление по служба в полза на Мишо Бирата

20.05.2019 / 15:28 5

илюстрация Булфото

Състав на Върховния касационен съд остави в сила осъдителната присъда от 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, постановена от Апелативния съд във Варна, на Недрет Н., публичен изпълнител в Агенцията за държавни вземания – Варна. Той бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за престъпление по служба, съобщават от Апелативната прокуратура в морския град.

Недрет Н. нарушил служебните си задължения, като прекратил с разпореждане изпълнително производство, образувано за принудително събиране на дължими от дружество „Евродринкс“ АД на бизнесмена Михаил Михов държавни вземания, при положение че задължението не било погасено изцяло. Така с деянието си осъденият публичен изпълнител причинил на държавата значителни вредни последици. Според съдебно-счетоводната експертиза по делото стойността им възлиза на почти половин милион лева /498 728,68 лева/.

Това станало възможно чрез ръчни записи от идентифициран потребител с потребителското име на осъдения Недрет Н. В деловодната система на Агенцията за държавни вземания по изпълнителното дело срещу дружеството-длъжник „Евродринкс“ АД ръчно била вписана промяна на размера на дължимите лихви и на част от главниците по несъбраните вземания.

Първоначално Варненският окръжен съд признал за невиновен публичния изпълнител. Оправдателната присъда била потвърдена от Апелативния съд във Варна през декември 2016 г. Последвал протест на прокуратурата и въззивното решение на Апелативния съд било отменено от ВКС, а делото – върнато за ново разглеждане от друг състав на въззивната инстанция.

След връщането на делото за ново разглеждане в Апелативния съд във Варна  била постановена нова въззивна присъда, с която била отменена оправдателната присъда на Варненския окръжен съд и подсъдимият Недрет Н. бил признат за виновен по повдигнатото му обвинение по чл.282, ал.2, вр. ал.1 от НК, като му било наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година, изтърпяването на което било отложено с изпитателен срок от три години. Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
3
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19194 | Одобрение: 164
- ,, ...... Аз съм просто копче и за това питам ...... че малко и аз да понаправя гушка !  Споделете ... .  ". - цитат от ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА -----------      Ти си отговорил сам, с първата част на поста си Мунчо. Мисията е невъзможна по същата причината.   Пръц, ..... пръц Мунчо. ..........  п.п. - Но понеже съм добър, ...ама много добър ще ти споделя : - Питай вождовете си Б.Б. и ЦВ.ЦВ.    Изплезване
Рейтинг: 2048 | Одобрение: 198
Нааканият дивак,никога в България не се крало толкова много. Дори и по време на тези години, за които говориш. Сега се краде всичко, от всички ни, ежедневно и по герберастки организирано.
Рейтинг: 2048 | Одобрение: 198
Нааканият дивак, питай ортака си по простотия Тиквоча. Те бяха дружки и дори има запис, как Тиквата разпорежда да спре проверката на явна далавера. Много прост човек си ти. Герберастки недоучен простак си.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама