Правителството ще предложи минималната заплата да стане 650 лв. от 2021 г.

25.09.2020 / 11:11 9

Снимка: Петел

Поредна порция обещания за по-високи доходи обяви правителството в стремежа си да остане на власт до следващите избори другата година.

Ще бъде предложено от следващата година минималната работна заплата да стане 650 лева, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

„Не само не допуснахме скок на безработицата, но и не позволихме сериозен спад в доходите“, заяви министър Деница Сачева на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич

„60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в действие. Приложението ѝ показва и тенденция за „изсветляване“ на бизнеса“, посочи тя. По думите ѝ новият дизайн на мярката е значително по-облекчен и разширен като сектори и възможности. В следващите месеци основен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като съвместно с Министерство на икономиката се договаря грантова схема за 100 млн. лв., насочена към осигуряване на безопасни условия на труд.

 „Основен фокус в новия програмен период на ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица“, посочи още Деница Сачева. „Новата тема, по която ще се работи в следващите години, е сребърната икономика. Предстои да се уточни видът на интегрираните здравно-социални услуги за хората над 60-65 г., употребата на технологии и развитието на предприемачество за възрастните хора“, завърши тя.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 97709 | Одобрение: 1754
Много интересно,но откъде ще дойдат средствата като 61% от всяка заплата отива в държавата?
3
0
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-" Това трябва да е максималната заплата за депутати и министри!...." - Ванката ........ :wassat:Шокиран Въх божкееее, много си лош колега, ама много.Усмивка Ами те горките (депутати и министри) едвам свързват двата края със сегашната си заплата и никакви други доходи. И то в името  - " НА ПОЛЗУ РОДУ"!!!Ухилен   А от къде "бели пари за черни дни" в чужди банки и офшорни компании, бели палати, бели хотели и апартаменти у нас и в чужбина, бели яхти и черни лимузини, бяло уиски, бял прашец и бели компаньонки, ..... откъде колега??? :wassat:
4
0
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17192 | Одобрение: 3817
Това трябва да е максималната заплата за депутати и министри! А на премиер и президент със 100 лева под това ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
2
0
nimfa1925 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16467 | Одобрение: 3637
Тази заплата трябваше да е 2011година! С тези пари иди да ловиш маймуни!
4444444
2
1
Уйо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40525 | Одобрение: 8220
ГЕРБ търси гласове сред най-ниско платените в България. Първо си осигури учителите, сега се гласи за пенсионерите и утре ще са най-некадърните и мързеливите.
2
0
khm (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Тая чува ли се какви ги дрънка?! Няма безработица и спад в доходите само на ония свине в парламента, аккто и на всякакви други знайни и незнайни политици. Всички останали и безработица усетихме, и спад в доходите, че и още дълго ще ги усещаме.
5
0
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Може, че и 1000 лв може да приемете.Усмивка Но Вас (днешното Правителство) какво Ви бърка? ;)  Да му мисли следващото, че и бая заеми ще има да връща. :wassat: - " На чуждо дупе и 100 тояги са малко!!!" Шокиран 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама