Премиерът ще участва в парламентарния контрол в петък

26.05.2022 / 22:30 5

снимка: Булфото

Програмата предвижда в парламентарния контрол да участват още социалният министър Георги Гьоков, министърът на отбраната Драгомир Заков, земеделският Иван Иванов и транспортният министър Николай Събев.

Министър-председателят Кирил Петков ще участва в парламентарния контрол утре, предава БНТ.

Към премиера има едно питане, отправено от ДПС и то се отнася до Решение на Министерски съвет, с което е разрешено Министерство на транспорта и съобщенията и Национална компания "Железопътна инфраструктура" да подпишат договор за финансиране на проект "Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп участък Волуяк - Драгоман - фаза 1", с отпусната финансова помощ в размер на 166, 2 млн. лева, осигурени от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020.

Целият петъчен ден в Народното събрание е посветен на парламентарен контрол. В него участие ще вземат вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов. На въпроси и питания ще отговаря и министърът на културата Атанас Атанасов.

Два въпроса и едно питане има и към министъра на туризма Христо Проданов, който ще трябва да даде прогнозата си за летния туристически сезон през 2022 г. и предизвикателствата пред него. Освен това ще отговаря и на въпрос относно украинските бежанци, чието разселване от хотелите по морето ще започне в неделя.

Въпросите към вътрешният министър Бойко Рашков не намаляват вече седмици наред. Той трябва да отговори на още 64 въпроса, зададени от народни представители от ДПС и свързани с действия на МВР за натиск по време на предизборната кампания.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
уйчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 63297 | Одобрение: -4663
миленчо - олигофренчо, извинявам ти се, явно съм ти объркал диагнозата. Повтарянето на едно и също е признак за Алцхаймер, както и за скучен и тъп живот, какъвто е твоя. Непривлекателен ниско платен физически труд, затова само робовладелци и топлата вода бълнуваш. Ама ши са опрайш някой ден. Не губи кураж.
1
3
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 50565 | Одобрение: -27045
Кой като тебе Милене, на спа с Асенчо и Атанасчо културното... опасен си ей пак се уреди. Другия път пак гласувай за тях, още да ти вдигнат сметките и да имаш гарантирана оборот в спато ;)
0
1
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 26478 | Одобрение: 3548
 Хайде обувай цвичките, слагай си заешката опашчица и бегом на Топлата вода.
1
4
уйчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 63297 | Одобрение: -4663
Кирчо с вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов.,  най-културния министър Атанас Атанасов със селфито, Бойко Рашков, който не е изтрзнял още и никой за чеп за зеле не става, такава тояга по гърбовете ви трябва, че да изчезнете завинаги!
1
4
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 81266 | Одобрение: -2694
Ще го дават ли по телевизията Такова шоу не е за изтърване
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама