Президентът: Достойнството си има цена и тя е висока

30.04.2022 / 21:32 11

снимка Булфото

Достойнството си има цена и тя е висока, коментира президентът Румен Радев.

"В Копривщица знаят, че високо вдигната глава струва скъпо, но единствено с изправен гръб човек вижда ясно, върви достойно напред и може да напише Кърваво писмо, което да отвори врата към възкръсването на България"

Това каза президентът Румен Радев в словото си по случай тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Априлското въстание в Копривщица, предаде БТА. 

Окрилен от своя културен и духовен възход, градът ви дари на България огнените водачи на Априлската епопея Тодор Каблешков и Георги Бенковски. Тяхната дързост заби ръждивия български нож в сърцето на прогнилата османска империя и показа на света, че българите отхвърлят робството и зората на българската свобода изгрява, каза държавният глава.

След Априлското въстание не остават паметници на военни победи, а клади и костници. Това е въстание на осъзнатата саможертва в името на свободата, на лудите глави, превърнали се в непреходното вдъхновение на нова България. Те оставиха след себе си онази кървава диря, без която нямаше да можем да изкачим съдбоносната историческа висина, водеща към заветния Шипченски връх. Оттогава ни делят век и половина, няколко войни, възходи и катастрофи, както и несбъднати идеали, но примерът за поколенията остава, посочи още в речта си Румен Радев.

По думите му съдът на времето е отредил величие и слава на българските апостоли на свободата, чиито имена ще останат във времето.

Нека никога не забравяме тези силни и неподправени българи, защото патриотизмът им, саможертвен и просветен, е еталон, особено днес. "Вечна памет на героите от април 1876 г. Да живее България!", завърши словото си държавният глава.

По повод годишнината на площад „20 април“ в града се състоя тържествена проверка-заря, а държавният глава прие почетния строй. На отбелязването присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, народни представители, представители на местната власт и граждани.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Радостин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 52154 | Одобрение: -366
Да живей труда , на робите на гърба ! Това е днешната работа. Джавкайте си , пак ни крадат.
Всеки да си получи заслуженото !
2
1
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26622 | Одобрение: 3562
 Най важно за алчните търтеи е мозъците ни да са промити и обременени с измислени икономически кризи, пандемии, войни, инфлации и преди всичко трябва да ни владеят с монетарната система, защото ако не се влияем от тези измислици, човешкият ум е способен на телепатия и телекинеза, но вече свършва времето на търтеите и те жално и отчаяно водят битка с децата, които се родиха с индигова аура  от средата на 90-сетте години.
2
2
dodo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10025 | Одобрение: 1925
Цялата пропагандна машина умело промива мозъците на българите. Наблюдавам от доста време телевизии които преди бяха срещу БСП и Русия сега  не дават дума да се изрече срещу тях, обявяват се срещу Украйна та дори и към българите с различно от тяхното мислене.
4
0
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26622 | Одобрение: 3562
 Аз, аз мистъре мога да преценя, че съм глупака, който работи за една надница с 3-4 длъжности а ти си хитреца и трола, който всява убеждения че това е нормално днес да изработя около 400 лева в непосилни условия за труд за робовладелците и да получа парички с които едвам ще си платя сметките и ще купя храна за децата си за да оцелеят.
0
4
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 97798 | Одобрение: 1733
Миленчо ако не се заяждаш си много точен в преценката си.Но кой може да прецени кой е глупав и кой не????
4
0
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26622 | Одобрение: 3562
 Kritinco, ако такива високоинтелигентни, като дядо ти Kris, бяха по смели преди 89 година и да се изрепчят на образованите комуняги, които управляваха Родината ни, тогава сложиха снимка на гроздоберачката на банкнотата от 2 лева, а дядо ти Kris ако беше малко по смел и да не бяга от тях щяха да го снимат на 20 лева с компютъра от Правец, не го упреквам и даже го оправдавам че е избягал от този режим и се е установил там където смята че по добре, но сега в България е въпрос на живот или смърт, умните и трудолюбиви хора ще са добре или алчните и мързеливи мутри ще грабят и крадат народните ни парици и труда ни, нека всеки който се разпознае да ми пиши червени или зелени точки.
1
5
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 97798 | Одобрение: 1733
Милене малко си двусмислен.Не забравяй ,че именно ТодорЖ предложи България за 16та република/не е само той ,още на 2 пъти/ .И той беше хитрец и никого нямаше да хвърли никъде.Но виж бай ти ПенчоКубадински-истински айдук,пардон партизанин би изтрепал цялата страна...
3
10
KRISTINCHO (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10729 | Одобрение: -6901
Да говориш за достойнство и  да не присъстваш на тържествата на  връх Шипка, защото знаеш, че присъстващият ще го замерят със снежни топки и  не предприемаш никакви действия срещу тази простащина, като ПРЕЗИДЕНТ, на това достойнство ли му казват.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
6
2
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26622 | Одобрение: 3562
 Ехх, да можеше да стане Тодор Живков от гроба си, всички алчни, мързеливи и необразовани търтеи и робовладелци и "милионери" щеше да хвърли на прасетата в Белене и на тези години и на границата с калашника щеше да отиде да пази България от "глобализация".
2
7
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 97798 | Одобрение: 1733
 И наистина достойнството си има цена.Когато в Украйна се воюва,а в България трябва да се вземат тежки решения така "достойния" БГ президент  се вози на самолет в Испания,огледа хубавата кралица и водеше със себе се свита та си наречена "бизнес делегация"....банда от народни кръвопийци.Достойнство!? хаха!
3
8
Джавелин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1334 | Одобрение: -1386
каква е цената в рубли на "достойнството" на Радев
„Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския“

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама