Проф. Стив Ханке: Борисов скри от българите плана за въвеждане на еврото

14.05.2022 / 15:20 10

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Искам да кажа на българите няколко неща за плана за въвеждане на еврото. Процесът, по който това се случва, е старият подход на правителството на Борисов. Те се опитваха да направят това тайно. За това мисля, че най-доброто нещо, което можем да направим с плана, е да позволим слънцето да го огрее и да не се прави тайно. Това е от една страна. До сега не е имало икономически анализ при преминаването от валутен борд към еврото. Този процес трябва да се има предвид." - каза по БТВ икономистът проф. Стив Ханке, въвел у нас системата на валутния борд. 

"Анализът на ползите и цената трябва да бъде направен от три институции. БНБ и МФ трябва да си направят анализа. Група български експерти също трябва да съставят доклад. Трябва да има външни експерти, които също да кажат преминаването от системата на валутен борд към еврото. И така, отървете се от тайните. Трябва да има серия от изследвания, напавени за ползите и цената. Да се изследват открито проучванията. Трябва да има обществен дебат. Задължително е да има референдум. Обществеността трябва да гласува на референдум дали да гасува еврото. Нещо е размито като старите тайни на Борисов, които се създаваха посред нощ. 

Имате ново правителство и коалицията обсъжда това. Коалицията не иска да работи скришом. Ако действаха както Борисов, всичко щеше да се се е случило. Няма официални проучвания за това. Това е цялата ми идея за изследванията, трябва да има дебат за референдум. Нека хората да решат.

Защо бихте искали да промените система, която работи добре от 20 години. Инфлацията е под контрол. Дългът е много нисък. Корупцията е много по-ниска. Имахте икономическа стабилност в България. Валутният борд работи много добре. Защо да изоставяте нещо, което работи. Как точно ще се случи преходът. Видяхте какво стана със страните с валутен борд, които приеха еврото." Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 50014 | Одобрение: 79
Има ли поне едно нещо,  което да не е краднал или излъгал Борисов?
Всеки да си получи заслуженото !
14
6
някой (преди 1 месец)
Рейтинг: 46232 | Одобрение: 10232
Едва ли има някой, който да се е съмнявам в това, че тиквата лъже, крие и краде безогледно, което знаят и сега споделят и неговите "приятели" зад океана.
9
1
dodo (преди 1 месец)
Рейтинг: 8741 | Одобрение: 1791
А ми 12г само лъжи и 0 работа
7
6
Maralago (преди 1 месец)
Рейтинг: 10713 | Одобрение: 1818
Да ви сера на еврото. 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
7
6
село варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 6913 | Одобрение: -472
Тиквата отдавна е въвел еврото по 500 в чекмеджето.
7
3
Dooobre!!! (преди 1 месец)
Рейтинг: 12526 | Одобрение: 5206
Резултатите от евентуалния референдум са ясни предварително - българинът не иска да губи националната валута и няма да подкрепи процес, който ще го "обезглави" финансово. Дори и на най-простичките хорица им е ясно ето това - "Валутният борд работи много добре. Защо да изоставяте нещо, което работи. Как точно ще се случи преходът. Видяхте какво стана със страните с валутен борд, които приеха еврото".....
Да живей България!
5
1
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 104237 | Одобрение: 19432
е то се очакваше боико борисов да излъже за нещо или 100.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама