Прокуратурата публикува видео с шпионите. Един от тях вече е пуснат под гаранция

19.03.2021 / 15:06 6

кадър ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Прокуратурата публикува в Youtube видео със заснети кадри от разговорите на заловенитет шпиони. Един от задържаните е съдействал изцяло на разследването и е освободен под "парична гаранция", съобщиха от държавното обвинение.

Петима души са задържани за срок до 72 часа, като прокуратурата най-вероятно ще поиска най-тежката мярка "задържане под стража".

По-рано стана ясно, че снощната акция на няколко служби в столицата е била именно заради задържаните шпиони.

И шестимата са привлечени към наказателна отговорност с обвинение за шпионство в полза на чужда държава. Спрямо пет от тях са повдигнати обвинения за участие в група за извършване на престъпления против Републиката, а един е обвинен като ръководител на групата.

По време на акцията вчера един от тях е успял да избяга, но е бил открит в близост до руското посолство.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 218060 | Одобрение: 19410
Чел е Гешев....Чел е "Що е ГЕРБерализъм и има ли той почва у нас".....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
читател (преди 7 месеца)
Рейтинг: 1731 | Одобрение: 366
Публичното огласяване на СРС-та е престъпление по Наказателния кодекс. Ама Гешев дали го е чел?
0
0
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 66713 | Одобрение: 8748
Любим виз,в Сибире негрьй нет!Що се отнася до националната сигурност това че така явно са шетали е позор за службите...........
5
0
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 218060 | Одобрение: 19410
ЦРУ изпратило шпионин в Русия. Подготовката му е била перфектна, стоварили го със Б-1 Стелт и зачакали резултати. Където, обаче, да се появи - в кръчмата, на лов, на опашка за домати - навсякъде му подвиквали: - "Ей, шпиончето, пийни едно - студено е!" - "Ей, шпионин такъв, стой си на реда" и изобщо провалил се навсякъде. Взел едно шише водка, седнал в къщи и от мъка се отрязал. Нямало какво повече да губи и поискал среща с началника на полицията, с когото често ходел на лов. Влязъл в кабинета му и задал въпроса ребром: - "Кажи ми, къде се провалям? Пия като казак, знам Пушкин наизуст, рисувам като Врубел, псувам като каторжник, кълна се като търговец - как всички познават, че съм американски шпионин? Прегърнал го началникът /в сърцето си бил добър човек/ и ласкаво му казал тихичко: - "Знаеш ли, приятелю, просто у нас в Сибир няма негри!"
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 89824 | Одобрение: 38779
предлагам като стане войната с Русия Гешев да го пратим на кон като генерал Колев да се докаже на фронта 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
3
1
Звезди (преди 7 месеца)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
:getlost:  Ами те всъщност са си събирали информация която ги интересува. Ако случайно има нещо. Не за нашата държава, ЕС или НАТО.  Украйна, Нагорни, Ирак, Сирия. Не виждам нищо смущаващо. Шпиони има навсякъде по света и с това се занимават, това им работата. Игра на котка и мишка, това представлява. 
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама