Путин обвини Ленин за срива на руската държавност

11.12.2019 / 11:21 19

Президентът Владимир Путин смята, че създателят на съветската система Владимир Илич Улянов - Ленин  "е заложил мина" на хилядолетната руска държавност. Президентът засегна тази тема във вторник на заседание на Съвета за развитие на гражданското общество и правата на човека, пише standartnews.com.

Коментирайки идеята, изразена по време на срещата от члена на Съвета по правата на човека, директорът Александър Сокуров, „да измислим Русия наново“, Путин реагира: „Александър Николаевич, всички ви обичаме, и аз също вашата работа е страхотна, но възможно ли е да се измисли която и да е страна?“ . "Можеш, можеш! Русия - можеш!", увери директорът в отговор.

"В нашата не толкова дълга история има такъв човек - господин Улянов, той е Старецът, той е Ленин, има и други някакви прякори ", продължи Путин. "Ето го - той измисли... И сега не можем да разберем какво да правим с полигона в Бутово (едно от местата за масови екзекуции, припомня ТАСС) и какво да изградим там, така че хората да не забравят кой лежи в земята. Ето на, наизмислил си е", отбеляза Путин. Според него Ленин е измислил и структура на държавата, която е заложила „мина на руската държавност, създавана хиляда години“.

Президентът на Руската федерация подчерта, че сега не е мястото или времето да изложи по-подробно гледна точка по този въпрос, но може би той ще го направи в бъдеще.

Говорейки за необходимостта да разчитаме на „това, което имаме и имахме“ и на руския народ, Путин отбеляза, че става дума за сложни понятия. "Казахте - руснаци... А кои са руснаците? Практически до 9-ти век не е имало никакви руснаци, той (руският народ – бел.ред.) се е създавал постепенно от много етнически групи", каза президентът и подчерта, че не става дума само за славянското, но и за фино-угри и други племена.

Държавният глава припомни и хазарския хаганат на брега на Азовско и Черно море, чиито жители изповядват юдаизма, въпреки че, според някои оценки, както отбелязва и Путин, не са евреи. „Това е етнос (​хазарите), който е наш, който руският народ е усвоил в себе си“, подчерта той.

"Това е естествено развитие, на което е невъзможно и излишно да пречи. Но трябва да разчитате на всичко, което имаме от пластовете на нашата история - дълбока, много интересна и информативна - разбира се, да изберем най-добрия път на развитие в близка перспектива, средносрочна и историческа", заключи Путин. "И ние, разбира се, можем да направим това, разчитайки на нашите хора, които искрено, но отговорно се отнасят към нашата родина", добави той.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Наблюдател (преди 3 месеца)
Рейтинг: 15559 | Одобрение: -461
-" При нас във висшето общество ....." CollectoRitioner    ----- Дума - дума отваря.Усмивка А'бе Некси, ... Ти чист Бридж : - Спортен Бридж  или Бридж Робер (някои му викат още и Плафон) играеш ли?????:errm::unsure:
3
1
Наблюдател (преди 3 месеца)
Рейтинг: 15559 | Одобрение: -461
-" При нас във висшето общество има особен вид възпитание и уважение,...." - CollectoRitioner    --- :blink:ШокиранУхиленУхиленУхилен Самозванството е един от основните признаци за хронично психологическо състояние на посредствените и с нисък социален статус хора.Намусен:wassat: Най-големият му проблем е, да не бъде разкрита самоличността му.8-) Анонимността е неговия щит.8-) Иначе е силен и вилен в приказките/писаниците си: - Аз съм ..., Аз съм ...., Аз съм ... !!!УхиленУхилен:silly::silly::silly:  
4
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 119758 | Одобрение: 1498
Нексусе......ами кефи се, гледай сеира, но стига си плескал в сайта, че много вони бе, направо не се седи от миризмата на осран пор......И както писа някой преди мене : Кога Петел ще те махне от иначе хубавия си Форум.....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 119758 | Одобрение: 1498
Нексусе.....Как не усещаш, че затапеният си ти......? Отзад, отпред, отвсякъде.....!! И всеки ден десетина коментатора те блъскат здраво по чалмата, ама ефект няма.....Вътре кухооооо.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 119758 | Одобрение: 1498
Нексусе.....Като пускаш павето през голямата дупка и то цопне, фонтана ти замива задника и се чува чак във Варна......А думи и лафове най-различни ползвам поради богатия си речник, за разлика от тебе.....необразовано тролче.....!! Ходи и си препрочети "Ян Бибиян".....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 119758 | Одобрение: 1498
Нексусе.....Първо научи всичко за висшето общество, където не ходят като тебе в селския нужник и не се забърсват с амбалажна хартия.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 119758 | Одобрение: 1498
Нексусе......какво значение има КАК ИСКАШ ДА СЕ КАЗВАШ, или КАКЪВ ВИД ЧАЛМА си слагаш.....? А минусчетата ми идват от тебе АВТОМАТИЧЕСКИ ени уей, за което на мене ми дреме сайдера.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 119758 | Одобрение: 1498
Нексусе......Плюсче за архивите, което е напълно вярно.....Днес в София има булевард на името на граф Игнатиев, главния виновник за изнасяне на българските архиви, включително полицейските и останалите от Османската Империя.....Да не говорим за ключови исторически артефакти от Плиска, доказващи, че прабългарите пристигнали през Дунав, НЕ са били 10 000, както учи псевдонауката на соца, за да ни изкара славяни.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Орман (преди 3 месеца)
Рейтинг: 7440 | Одобрение: 2945
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСВЕТЛИ И РОЛЯТА НА БЪЛГАРИЯ /ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ/ В ИСТОРИЯТА И СЪЗДАВАНЕТО НА РУСИЯ.
6
1
Варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 71319 | Одобрение: 35759
Нексус, я обясни каква е разликата между ГЕРБ и БКП?
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама