Путин с извънредно изявление

17.03.2022 / 20:12 4

Кадър Посолство на Русия

Путин направи извънредно изявление, което звучи вече не така войнствено, както в началото, когато започна "специализираната военна операция".

Бяхме оставени без възможности за мирно решаване на проблемите, заяви руският президент

Военната операция в Украйна е в помощ на нашите хора в Донбас, които в продължение на почти осем години с най-варварски методи, терористични атаки и постоянни артилерийски обстрели бяха подложени на истински геноцид. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща за мерките за социално-икономическа подкрепа на отделните области в Руската федерация, цитиран от посолството на Русия в София, предава Dariknews.bg.

В изказването си Путин посочва, че проруски настроените жители в Донбас са били подложени на геноцид само защото са "търсили елементарни човешки права – да живеят според законите и традициите на предците си, да говорят на родния си език, да отглеждат децата си както искат". "Киевските власти не само игнорираха, но и саботираха през всичките тези години изпълнението на Минския пакет от мерки за мирно уреждане на кризата", подчертава стопанинът на Кремъл.

Президентът на Русия обяснява нахлуването в Украйна както с плановете им за присъединяване към НАТО, така и с намерения за създаване на "собствени ядрени оръжия и превозни средства за доставката им". "Беше реална заплаха. Още в обозримо бъдеще, с чуждестранна техническа помощ, пронацисткият режим в Киев може да се сдобие с оръжия за масово унищожение и целта му, разбира се, щеше да бъде Русия", казва още Путин.

"Така всички дипломатически възможности бяха напълно изчерпани. Просто бяхме оставени без възможности за мирно решаване на проблемите", допълни руският държавен глава. 

Путин също така казва, че военните "правят всичко по силите си, за да избегнат загуби сред цивилното население на украинските градове".

"Искам да кажа това за първи път: в самото начало на операцията в Донбас киевските власти по различни канали, за да избегнат безсмислено кръвопролитие, бяха помолени да не участват във военни действия, а просто да изтеглят войските си от Донбас. Те не искаха. Е, това е тяхно решение", каза още Владимир Путин.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 52283 | Одобрение: 6403
Пеперудкин и диктатурата му са свършени.Очакваше ,че ще завърши кариерата си на диктатор като аслан ,но ще я завърши като насра..... н. Никой не може да прости масовото убийството и изтребление на жени,деца и старци ,а също и осверипелите и алчните олигарси които създаде и сега им отне всичко ще го линчуват .Връщане назад няма.
2
1
SANDOKAN1963 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 7165 | Одобрение: 880
1812 г.  --Н. Бонапарт  Навлиза с  френската армия  в  Русия. 600 000  шика. Руските войски се  оттеглят .Москва  е  призрачен град.Войниците  грабят. Запалват Москва................и  си  тръгват,,,,но  само  20 000  се завръщат в  Франция. ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО  РУСКИТЕ ВОЙСКИ СА  В  ПАРИЖ.......Написах  тези  редове  от  историята за да  напомня  ,че  Русия  не  започва  войните  но  винаги  ги  завършва,,.....Усмивка
mobilis in mobili
1
3
cron1 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 29164 | Одобрение: 3809
Разбра, че ще загуби войната и смени тона...Ухилен
Марио Кроненберг
3
1
Чичкото (преди 5 месеца)
Рейтинг: 81889 | Одобрение: -4051
Да не е омекнал Едва ли Просто сондира почвата за да види как да продължи така наречената му операция
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама