Путин заплаши: Ще има необратими последици за гражданите на ЕС

12.05.2022 / 14:44 7

кадър Риа

Владимир Путин нарече авторите на санкциите срещу Русия, късогледи русофоби по време на съвещание по икономическите въпроси.

"Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително за възможния глад в редица страни, лежи на съвестта на западните държави. Заради своето господство те са готови да жертват останалия свят", коментира руският президент. 

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад, а при продължителни санкции срещу Русия, и за ЕС може да възникнат трудно обратими последици.

„Вината за това е изцяло на елита на западните държави”, констатира Путин. И увери, че Русия се справя уверено с външните предизвикателства, предаде БГНЕС.

„Тези санкции до голяма степен провокират глобалната криза. Техните автори, водени от късогледи политически амбиции и русофобия, до голяма степен засягат собствените им национални интереси, нанасят удар по собствените им икономики, по благополучието на техните граждани”, каза Путин.

Продължаването на политиката на "санкционна обсебеност" спрямо Русия ще доведе до най-сложните и трудно обратими последици за гражданите на Европейския съюз и най-бедните страни в света, заяви руският президент.

"Очевидно е, че по силата на обективните икономически закони продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-тежките и трудно обратими последици за Европейския съюз, за неговите граждани и за най-бедните държави", посочи той. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
7
ПЕКАРЯ (преди 3 месеца)
Рейтинг: 2467 | Одобрение: -1233
Великият Президент, чиято фамилия носи името на женски полов орган, отново се изказва  неподготвен. РУСИЯ СЕ СПРАВЯЛА УВЕРЕНО С ВЪНШНИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА. Наистина страшно се справя. Беше предвидил са се справи с Украйна само за ТРИ дни, а вече се МЪЧИ  ТРИ МЕСЕЦА.
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ, СА НАЙ ДОЛНИТЕ, ЛИЦЕМЕРНИ И КРАДЛИВИ ИЗРОДИ НА ТОЗИ СВЯТ.
4
0
Марио (преди 3 месеца)
Рейтинг: 17034 | Одобрение: 3579
Мрачно бъдеще ни чака в ЕС.:getlost:
2
2
Burton (преди 3 месеца)
Рейтинг: 12351 | Одобрение: 2186
интересно ми е Швеция и Финландия като влязат в нато това как точно трябва да притесни Русия? Някой ще им влиза оттам с танкове и пехота ли? 
0
5
Горан (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10011 | Одобрение: -4319
що бре уйчо с тебе така ли направиха, навряха го и сега само обещания Ухилен
да ама не
2
6
Радостин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 52154 | Одобрение: -366
Световният сатрап Путин като няма изход плаши наред . По - бетер е от Хитлер.
Всеки да си получи заслуженото !
2
4
Чичкото (преди 3 месеца)
Рейтинг: 81889 | Одобрение: -4051
Усеща се как Путин губи почва под краката си Змията в такива случаи е най отровна и най непредвидима
Истината преди всичко
3
8
Горан (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10011 | Одобрение: -4319
примката около врата на руските ръководители се затяга все повече, явно вече много ги стяга и минават на директни заплахи, вече всички искат в НАТО и ЕС, Швеция Финландия, дори страни които до вчера бяха твърдо в орбитата на русия като Сърбия и Косово вече декларират че искат в НАТО и ЕС, защо така бре русофилски капути
да ама не

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама