Рали шампионът Митко Илиев направи зловеща находка в гугъл стрийт вю за трагедията на "Струма"

24.11.2021 / 12:35 12

Кадър Safety Driving Academy

Изумително откритие на автомобилния състезател Димитър Илиев хвърля светлина върху трагедията на магистрала "Струма".

Шофьорът на автобуса-ковчег, в който намериха смъртта си 45 души, от тях - 12 деца, почти е нямал шанс да не се заблуди в района на катастрофата. Това става ясно от видео анализа на автомобилния състезател Димитър Илиев, предаде Дир.бг.

Стъпка по стъпка рали пилотът разкрива пропуски в маркировката и наличие на светлоотразителни елементи, които са в окаяно състояние, за да стигне до най-голямото си разкритие - знакът, указващ, че след завоя на магистралата следва отбивка със зона за отдих и чешма, го няма.

Предупредителният знак е бил на мястото си край пътя през април, но днес си лежи захвърлен зад мантинелата. 

"И никой от май досега не е забелязал неговото отсъствие, защото вече 18 часа след инцидента никой не говори за това", изразява изумлението си автомобилният състезател. 

Той посочва още, че освен липсата на знака за зона за отдих и окаяната пътна маркировка, допълнително шофьорът на автобуса е бил затруднен от това, че е тъмно, вали дъжд, а вероятно и в ниското, където се намира този участък, е имало мъгла.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56575 | Одобрение: -27490
споменаваш пътно инженерство и строителство, за което се изисква образование, а ти нямаш такова така, че млъквай, нито имаш практика, нито опит, силата ти е в тъпите коментари, конкурирате се с къци кой е по тъп образ. Аз не копирам, нещо пак си се объркал, кой си ти, че да те копирам ве мишо? Нито от пътища разбираш, нито от коли, а за самото шофиране да не говорим. Само некадърен и неспособен водач може да каже, че маркировката е виновна за катастрофата. Катастрофа на широк път, без други участници в движението, само тъпанар като теб може да се блъсне така ...
3
4
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Пра ..." идиотино, зная че не можеш да четеш, но все пак, сричайки, къде прочете в моят коментар да пиша за "образование", малоумни ми "Пра ...". Що се отнася до "карането", знаем че ти е хоби, но да "караш" количка РК1, докато си на строежа, или блъскаш по бетонните плочи. Виждам, че дори започваш да ме копираш в някои констатации, отнасящи се за теб. Не го прави, така не демонстрираш развитие в по-добра посока, а в глупостта си.
0
6
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56575 | Одобрение: -27490
няма нужда човек да има някакво образование, за да знае тези неща, чак пък толкова да си зле как може?? освен това карането ми е хоби, така че тихо...
3
3
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Пра ..." идиотино, ти от кога започна да имаш познания и опит и в тази област. Явно загърби "познанията" си по политика, икономика, индустрия, строителство, енергетика и други, та сега се "открехна" и на пътно инженерство и строителство. Я се скрий, че отново започваш да показваш бруталната си глупост и тъпотия.
1
5
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56575 | Одобрение: -27490
голям си бърборан, вземи се интересувай малко повече как стоят нещата с поддръжката... след като обвиниха герб, че не са направили ремонтите, те обясниха, че през 2020г. от АПИ е взето решение да се подновят маркировките в участъка, но това се прави през пролетта или през есента... сега ходи при комитова и почвай да стачкуваш и да протестираш, че от пролетта всичко е занемарено. всеки водач е длъжен да се съобразява с пътната обстановка, това че има маркировка и пътя е гладък, и нов не означава, че можеш да караме с 300км. Защо се наемаш да коментираш теми, по които нямаш никакви знания и опит? 
0
0
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13671 | Одобрение: 5511
Не ви пожелавам да ви се случи това, което се е случило на този шофьор.  Във всяка нормална държава МАГИСТРАЛИТЕ СЕ ПОДДЪРЖАТ В СЪСТОЯНИЕ, КОЕТО ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ПОЛЗВАТ БЕЗОПАСНО И ДЕНЕМ И НОЩЕМ. Да не говорим, че се почистват през зимата моментално, че не се допуска да съществуват опасни дупки или неравности, че всички ремонти се извършват бързо и организирано в моментите на минимален трафик.   И спрете да ми говорите колко безопасно е мястото, на което е станала тази катастрофа. НЕ! НЕ Е БЕЗОПАСНО!      О П А С Н О    Е!    МНОГО Е ОПАСНО ТОВА МЯСТО! Защото нито маркировката е светлоотразяваща, нито знаците са такива, които да предупреждават. След десен завой - прекъсване на дясна мантинела - разделителна мантинела без предупредителен вертикален знак! ..... Мястото буквално има всички предпоставки за тежка катастрофа.  Всичките предполагаеми утежняващи обстоятелства са допринесли за крайния резултат, но първопричината е БЕЗОТГОВОРНОТО ОТНОШЕНИЕ И НЕКАДЪРНАТА ПОДДРЪЖКА НА ПЪТИЩАТА У НАС!!!!
Да живей България!
2
2
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Шофьорът е знаел какво превозва Бензиновите изпарения са били в автобуса Тубите не са херметични Натискал е газта за да може по бързичко да се разкара от България защото ако го заловят ще стане лошо Дали е знаел че автобуса не е бил с регистрация това е друго нещо Летейки с тази скорост той не е забелязал знаци маркировка мантинела нищо Това че е нямало никакъв спирачен път говори само едно Водачът буквално се е нахулил върху стърчащата в тъмното мантинела От там след съприкосновението с желязито се появяват искри които взривяват пълният с изпарения автобус Самият бензин не гори Възпламеняват се изпаренията а бензина поддържа огъня Автобуса се превръща в огнен аз Вратите са заклинени Успелите да разбият прозорецът отзад са се спасили Кислородът от разбитият прозорец довършва горенето и от автобусът остава само скелет с овъглени останки
Истината преди всичко
1
8
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56575 | Одобрение: -27490
Дооообре, видяхме какво си писал, видяхме какво показва гугал и те питам, ти, ако си на мястото на водача, какво би направил в тези условия? Тъмнина, мъгла, вали и няма видимост, би ли карал с висока скорост, ако е такова положението с пътната обстановка?
3
2
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13671 | Одобрение: 5511
Още вчера изказах точно същото предположение, което е очевАдно, ако се поставиш на мястото на шофьора на автобуса, както и се вижда от оставените следи от сблъсъка. Но признаването на тази версия ще означава, че България си признава, че няма нито знания, нито желание, нито капацитет да поддържа некадърно изградените си пътища.                         "Напротив!!! ПРОБЛЕМЪТ Е ИМЕННО В ПЪТЯ! Представете си, че е 3 часа след полунощ и карате в тъмнина, в полумъгла, на влажен асфалт, при едва видима хоризонтална маркировка и почти напълно липсваща вертикална. Излизате от завоя, карайки в дясна лента, като се ориентирате и се водите по непрекъснатата линия в дясно.  Ето ви точно мястото в гугъл, за да ви стане ясно, че водейки се по дясната лента се забивате директно в мантинелата за отбивката с чешмата, пука се дясна предна гума, автобусът става неуправляем, насочва се към средната мантинела, задира и се подпалва.  Шофьорът дори не е имал време за реакция, а от удара е възможно да са блокирали и вратите, поради което не са се отворили...           https://www.google.com/maps/@42.4921119,23.1327669,3a,52y,229.38h,80.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdYjFD4yIO2zJI-oxpARRkw!2e0!7i16384!8i8192
Да живей България!
2
3
Sicario (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
Шофьора е заспал, ударил се в знака и мантинелата в дясно, стреснал се и завил в ляво. Разделителната мантинела с насрещното движение го е спряла. Бог да прости загиналите деца и хора. Голяма трагедия.
deaf forever
2
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 88500 | Одобрение: 14715
Ами да е карал бавно бе! Тогава можеше и да спре и да слезе и да се ориентира...Защо е карал, като луд?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама