Репортаж на „Петел“: Разчертаването на Синята зона във Варна хвърли шофьорите в размисъл, чакат нови проблеми

02.05.2018 / 16:14 12

До края на месеца Варна трябва най-сетне да има работеща и ефективна Синя зона. Според едни тя ще реши проблема с паркирането в центъра, но други гледат новата маркировка в центъра и се чудят дали наистина ще е така.

Всеки ден обещаната от Община Варна разяснителна кампания за работата на Синята зона става все по-необходима. Защото въпросите наистина са много. Един от тях е как точно стои положението с разчертаните паркоместа пред гаражи? Такива със сигурност има. Ако някой си платил и спрял пред гаража ти, как точно трябва да постъпиш, питат варненци, които живеят в центъра.

Друг въпрос, който занимава варненци е от коя страна трябва да са разчертани паркоместата – отляво или отдясно? Познавачите на закона казват – вдясно по посока на движението. Да, но на места във Варна има отбелязани места и от двете страни на платното.

Отделно от това, как точно ще се санкционират тези, които спират на отсрещния тротоар, за да избегнат платеното паркиране, си остава мистерия. Дано не е като сега, защото те сега просто не се санкционират.

Покрай Синия пазар пък в момента тече подмяна на една организация на паркирането (старата) с нова. Плаща ли някой нещо в този преходен период и по кой ред? Май това е твърде сложен въпрос и по-добре да не го задаваме.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Wing (преди 2 години)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 818
До "[url=https://petel.bg/#]?"[/url] Ако служебната им кола през целия работен ден кибичи на паркинг в синята зона, трябва да се замислят дали им трябва такава изобщо. [url=https://petel.bg/#] [/url]
3
2
Mercenary (преди 2 години)
Рейтинг: 45200 | Одобрение: 10220
Ламбе! Щом едно място е обозначено като парко място, то спирането там не е в нарушение!
7
0
Wing (преди 2 години)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 818
Няма да избегнат нищо. Това е зона, не сини парко места. Без значение къде се навреш в територията ще платиш, ако си извън очертаните места ще те преместят принудително. Това е.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама