Румен Томов отговори на ГЕРБ: Общината е на всички граждани, омръзна ми от хората, съсипали Благоевград

12.08.2020 / 12:26 0

Снимка: Булфото

Любопитен скандал тече в Благоевград около протеста. Оказа се, че демонстранти съхраняват протестен инвентар в сградата на общината, което пък предизвика недоволство на местните активисти на ГЕРБ.

Кмет на града е подкрепения от БСП Румен Томов, а партията на Борисов е в непрекъсната конфронтация с него - не може да прежали загубата и атакува избора му със съдебни процедури.

Скандалът тръгна преди няколко дни, след като членът на местната младежка структура на ГЕРБ Александър Петков засне как организаторите на протеста внасят знаме, плакати и тонколона в общинската сграда.

"Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на протестите? По кой нормативен документ сградата на общинска администрация се използва за склад?", гласяха част от зададените от Петров въпроси. Според него действието на кмета е неморално и незаконно.

Румен Томов използва социалната мрежа фейсбук и отговори, че общината е на всички граждани, като посочи още, че му е омръзнало хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживяват в ролята на ментори на обществото, пише actualno.com.

Ето и пълното му обръщение:

"По повод поредните опити за манипулации, свързани със съхранението на знамена и колони на протестиращите в сградата на Община Благоевград, бих искал да кажа няколко неща и се надявам с това да бъде сложен край на спекулациите. След молба от страна на хората, които протестират ежедневно, изразявайки гражданската си позиция, материалите са оставени в сградата на общинска администрация. Не намирам нищо лошо в това, защото сградата на Община Благоевград е на всички граждани, а ние трябва да служим на всички тях. Винаги съм казвал, че хората трябва да се борят за правата си и да имат гражданска позиция, в този смисъл, дори да протестираха срещу мен, пак не бих бил против, да съхраняват материалите си в сградата, защото ако те критикуват мен, значи аз съм сгрешил.

Аз не съм бил политик преди, хората ме избраха като независим от партии човек , политическите игри и спекулации са ми чужди и за 10 месеца ми омръзна от подобни.

Омръзна ми хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживяват в ролята на ментори на обществото.

Омръзна ми от хора, които ще се пенсионират като общински съветници, да се крият зад медиите в опит, да манипулират обществото, а общественият интерес да минава през техния личен интерес.

Омръзна ми хората, които превърнаха индустриалната зона в пустиня, днес да си изграждат образ на спасители, чрез лъжи и откровени манипулации.

Омръзна ми от политиканстването на тези, които не се отзоваха на поканата за среща, която бе с цел да се обсъди изграждането на нов храм, чийто строеж се отлага години наред.

Тези хора, днес съдят, те се опитват да внушат на останалите, че най-големият проблем на Благоевград е този, че хората на площада оставят знамената и колоната си в сградата на Община Благоевград.

Аз поемам цялата отговорност за случилото се и най-отговорно заявявам, че за мен на дневен ред са други проблеми, които превърнаха Благоевград в град със затихващи функции и разрешаването им."Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама