С бойни стрелби България, Грузия и САЩ завършиха учението "Balkan Sentinel 21"

31.05.2021 / 20:28 9

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

снимка Сухопътни войски, фейсбук

Впечатляващ финал на тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel 21” се проведе днес на учебен полигон „Ново село“. Бяха демонстрирани способности за провеждане на настъпателни бойни действия от 3 механизиран батальон на 61 механизирана бригада усилен с танкова рота от 61 танков батальон, пехотна рота от Република Грузия, механизирана и инженерна рота от въоръжените сили на САЩ пред високопоставени гости и медии в рамките на тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel 21”. Това пишат от Сухопътни войски във фейсбук.

На демонстрацията присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, генерал-майор Иван Лалов, той и директор на националната структура за ръководство и контрол на ученията на територията на България, командирът на Сухопътните войски генера-майор Михаил Попов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командири на формирования от Сухопътните войски. Сред гостите беше заместник-командващият на Националната гвардия на Сухопътните войски на САЩ генерал-майор Джо Джарард, командирът на Командването на Специалните сили на Република Грузия полковник Теймурас Клатеишвили, аташета по отбраната на САЩ и Република Грузия, бивши командири на Сухопътните войски и представители на местната власт.

Генерал-майор Попов отбеляза в своето изказване, че по време на учението „Balkan Sentinel 21” беше постигната основната цел да се повиши оперативната съвместимост и уменията на командирите от всички нива да водят бойни действия рамо до рамо с нашите съюзници и партньори.

Заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов даде висока оценка на учението. „Днес се показа една добра сработеност, участниците в учението демонстрираха ефективно взаимодействие при изпълнението на задачите си. Това показва, че когато има желание и разбиране, както в съюзен, така и в коалиционен мащаб нашите войски могат да изпълняват своите задължения“.

„От почти две години работим активно, провеждахме учения и стрелби, които не са провеждани през последните 20 години и доказахме, че достойно изпълняваме своя дълг“, отбеляза адмирал Ефтимов.

Бригаден генерал Дешков изказа своята благодарност за отличното представяне на командира на 3-ти механизиран батальон подполковник Пейчо Генов и за това, че в рамките на няколко дни е успял да сглоби действията на щатните си формирования с тези, които са му придадени и да изпълнят възложените им задачи, свързани с учението.

След приключване на динамичния показ се проведе статичен показ, на който бяха изложени образци въоръжение и техника, участващи в демонстрацията.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
robotron2000 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
Всички фигурирате, на чело с Крис най отявленият русофил във форума...  :wassat:
4
0
Наблюдател (преди 4 месеца)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"... а аз имам тука списаче на руските тролчета!!!" robotron2000   ----- :errm::blink:Въх, ...... Шокиран. Сигурно е секретно, но все пак ще те попитам тихо и смирено, .... аз фигурирам ли в това списъче?:wassat: ........ Отказвам се да коментирам по Темата, че виж неволно съм "сгазил лука."  -" Страх лозе пази."  :wassat:
0
10
robotron2000 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
ще видим кой е прекалил, в Америка вече няколко изгоряха, за тролене в полза на русия!! а аз имам тука списаче на руските тролчета!!!
8
1
Комитата (преди 4 месеца)
Рейтинг: 43 | Одобрение: 13
:dizzy: Попрекалил си с филмите и компютърните игри. Майка ти трябва да ти наложи лимит и вечерен час. 
Партизански отряд "ГЕРБ на 4-ти километър" е гладен. Няма кашкавал!
0
9
robotron2000 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
дечко, твоята вълна по задника, ще я овършеят, като ЦРУ започне да вади руските тролове!! от дупките им, не забравяй че главното им управление е в София, трол, ще те обявят за осама бин ладен, и ще те преследват даже и в миша дупка... още малко време остана!!
6
5
Комитата (преди 4 месеца)
Рейтинг: 43 | Одобрение: 13
robotron2000 Усмивка Скучно ли ти е, дечко? Дали предприятие, дали кокошкарник - негово си е, на човека, лична собственост. Ти какво имаш, освен вълната си по задника?  
Партизански отряд "ГЕРБ на 4-ти километър" е гладен. Няма кашкавал!
6
3
уйчо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 43907 | Одобрение: -5818
Може и две кокошки да гледа човека, някакви американски рамбовци ще му влизат с автомати! Че не са попаднали на братчетата, дето пратиха в ортопедията пишман френските специални части. 
1
4
robotron2000 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
ако онзи кокошарник, наричаш предприятие, значи нещата са много зле!!
4
4
уйчо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 43907 | Одобрение: -5818
Впечатляваща цялата работа, колко предприятия бастисахте? Ай министерчето да отговаря!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама