Сачева обяви: Бюрата по труда ще работят извънредно, за да изплащат пари

21.01.2021 / 20:32 2

снимка Булфото

Бюрата по труда ще работят извънредно до края на месеца. Причината е да бъдат изплатени навреме всички полагаеми обезщетенияна затворените бизнеси

Това съобщи министъра на труда и социалната политика Деница Сачева чрез профила си в социалната мрежа Фейсбук, цитирана от dunavmost.com.

"Служителите на Агенцията по заетостта ще се включат освен в обработката на получените при тях документи, но и на служебно пренасочените от бюра по труда с по-голяма натовареност. Забавянето в изплащането е както заради големия брой заявки,  така и заради множество пропуски или грешки в подадените от работодатели и работници документи, включително в данните за банковите им сметки.  Апелираме към тях да проверяват старателно за пълнотата и коректността на документите, които входират в Агенцията по заетостта, за да бъдат обработвани и изплащани по-бързо дължимите суми.

До момента сме получили заявки за компенсиране с по 24 лв. на ден на 40 920 служители, като на част от тях вече са платени 3 084 000 лв.

От февруари започва приемът на документи за компенсации на пуснатите в неплатен отпуск през януари. Те вече ще бъдат в размер на 75% от осигурителния доход на съответния човек. Документите се разглеждат от комисия в срок до 10 работни дни след подаването им, а резултатите се обявяват до 2 работни дни след взимане на решението. Това означава, че първите плащания по новия дизайн на мярката ще стартират в средата на февруари."

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidihttps://is.gd/duvar_kagidi http://gg.gg/duvar_kagidi https://cutt.ly/duvar_kagidi https://cutt.ly/haberlerdunya https://cutt.ly/duvarkagidii https://guides.co/p/duvar-kagidi https://www.awn.com/users/duvar https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3028464-duvar-duvar https://yarabook.com/duvarkagidi https://jobs.drupal.org/company/22891 https://duvar-kagidi.odoo.com/ https://www.feedsfloor.com/profile/duvar haberler

3
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 235974 | Одобрение: 25164
Чудя се дали Сачева е гледала "На всеки километър" и щях да и кажа : Хей, Сачева, вие сте на всеки километър бе, когато се сетих, че всъщност герберасите са на по-гъЗто на някои места.....там дето са кинтите....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
2
tzokov (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2521 | Одобрение: 931
Бйрата по труда Дай боже АМИН.
atanasov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама