Самонастанили се мъже и жени в изоставена сграда във Варна тормозят съседи

12.05.2022 / 11:54 6

Кадър БНТ

Голям скандал между комшии е в разгара си в морската столица.

Самонастанили се мъже и жени в недостроена и изоставена сграда във Варна от години тормозят живеещите в съседство хора. Оказва се, че институциите не могат да направят нищо, за да изведат тези хора от там. Освен, че самонастанилите се събират тонове отпадъци в седеметажния блок, те проявяват и агресия към хората в района.

Самонастанилите се хора са от близките села и градове край Варна и живеят тук от близо 10 години. През деня ровят казаните за смет и складират събраното в блока. В сградата няма вода и ток, няма и прозорци. Затова през зимата се топлят като палят боклуци, поради което неведнъж са ставали пожари. През горещите месеци миризмата в района е нетърпима, а начинът на живот на незаконните обитатели на сградата крие риск от зарази.

През последната седмица обаче самонастанилите се станали агресивни към живеещите в околните блокове.

Потърпевшите са подавали през годините много сигнали до общинската администрация, но единственото, което направили от там, било да изнесат боклуците от сградата. Оказва се, че местната власт не може да изведе самонастанилите се. Може само да издаде предписание към собственика, който трябва да вземе мерки. И, ако не направи нищо, да го глоби. Това обаче не помага особено на законно живеещите в района.

"Има наши писма, в които сме нареждали да обезопасят отвори, да не падат предмети, да няма самонастанили се хора. Многобройни, които са неполучавани в годините постоянно. Собствениците на Б и В вход, които са в необитаемата част, са около 30 човека. 2019 година имат регистрирана етажна собственост с управителен съвет, които писма оттук нататък са пращани директно на управителя и чрез него до всички собственици. Колко ги е уведомявал, не мога да ви кажа", заяви пред БНТ Любомир Петров, главен експерт "Обществен ред и контрол"- район Одесос.

След хвърлената пиратка и заплахите е подадена жалба в полицията. Оттам обясниха, че извършителят е бил предупреден, дал е показания и му е иззето законно притежавания газов пистолет. Разпитани са и потърпевшите. Но правомощията на полицаите са дотук, защото и те без заповед нямат правомощия да изведат самонастанилите се. В този омагьосан кръг хората ще продължат да бъдат тормозени и заривани с боклуци, пише Moreto.net.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 48564 | Одобрение: -27021
Уйчо, на велик ден, две наркоманчета, които се самонастанили в изоставена къща, да вземат да къртят стена към съседите, а единия съседен имот е мой, в който живее леля ми. Направили дупка през двете стени и влезли в банята, след това в другите помещения, взели някакви предмети и се върнали обратно и седят там в изоставената къща. Минути след това тя ми звъни и ме вика, ела в нас има някой, отивам и ги чувам как си говорят и се обаждам в полицията, пратиха патрулка и хванаха ги на място с крадената стока. След това полицая ми обяснява как не могат да вкарат в затвора, заради законите и понеже ме видя че съм с пистолет и ми каза, добре че не си го използвал, щеше да лежиш повече от тях... Че и с тая въздушна пушка същата работа, беля на главата не ти трябва...
4
2
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 59442 | Одобрение: -5548
Въздушна пушка 5.5 на първо време може чудеса да свърши.
5
1
Dooobre!!! (преди 1 месец)
Рейтинг: 12526 | Одобрение: 5206
Чиче, кои собственици?! Сградата е недостроена и изоставена от строителите от повече от 20 години. "Собствениците" са такива единствено поради факта, че са погребали парите си там. Никой няма да позволи да се дострои, защото цялата конструкция отдавна е компрометирана. Но и никой не дава да я разрушат, защото "паричките са заровени в нея". Параграф 22! Кауза пердута! Омагьосан кръг! Нищо ново под демократичното българско слънце...:devil:
Да живей България!
0
7
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 46961 | Одобрение: 4031
Да уведомят прокурора и той да издаде заповед! Много добре знаят полицаите какво да направят. Иначе да се обадят на ония момчета дето чупят крака и ръце - да им платят и ще се отърват от тия наглеци! Егати майтапа - не може ли да се справят със самонастанили се - айде бе! Ако беше на някой човек от техните - мнооого бързо щяха да намерят начин!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
1
2
Чичкото (преди 1 месец)
Рейтинг: 79899 | Одобрение: -341
Защо собсдтвениците не я охраняват Тя все пак е на някого Защо не кажите чия е и да посочите точният адрес Отново премълчавате нещата за да не ви бият
Истината преди всичко
5
3
Серж (преди 1 месец)
Рейтинг: 45342 | Одобрение: 5877
А прокурорът Конов защо спи? Или се оказва, че в тази държава, никой, нищо не може да направи за редът и законността...Старчески домове горят, изгарят живи хора - никой не може да ги затвори и да осъди собствениците....Клошари се самонастаняват и тормозят хората - никой не може да ги изгони и да осъди собственика...Съседи къртят носещи елементи от конструкцията на сградите за да си разширят апартаментите - никой не може да ги провери да ги осъди....Изобщо...ТУК Е ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВЪРШИ ВСИЧКО БЕЗНАКАЗАНО!!!Гняв 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама