САЩ ще създадат коалиция от държави за усвояване на Луната

22.02.2019 / 15:51 1

Вашингтон възнамерява да създаде коалиция от държави за съвместно осъществяване на планове по усвояването на Луната и за трайно присъствие на повърхността й. Това заяви директорът на НАСА Джим Брайдънстайн, цитиран от ТАСС, БТА и "Нова телевизия".


 

"Ще създадем коалиция от държави, за да се върнем на Луната - каза той. - Този път ще се върнем, за да останем за дълго там." Отговаряйки на въпроса дали се предвижда на естествения спътник на Земята да бъдат изпратени различни апарати, роботизирани системи и американски астронавти, той уточни, че всичко това е взето предвид. "Ще изпратим хора, спускаеми модули, луноходи, роботи - поясни Брайдънстайн. - Целта не е да забием национални флагове и да оставим отпечатъци от ботушите на астронавти, а след това 50 години да не се върнем там. Искаме да останем за дълго."

Директорът на американското космическо ведомство отбеляза, че при осъществяването на тези планове важна роля могат да изиграят частни компании, що се отнася до разработването на ракети-носители за многократна употреба и космически апарати. Брайдънстайн изрази надежда, че "всички елементи на инфраструктурата между Земята и Луната ще могат да се използват повторно". "Това ще позволи да стигнем там и да се върнем, но важна роля ще играе частният сектор", уточни той.

Брайдънстайн освен това отбеляза, че Луната предизвиква голям интерес на международно равнище. Причината за това е, че на Луната има ресурси, включително стотици милиарди тонове лед, които, по думите му, е възможно в бъдеще да се използват като средство за поддържане на живота.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
vampiro (преди 1 годинa)
Рейтинг: 606 | Одобрение: 141
няма спасение от тия, дори и на Луната не може да иде човек вече
Ако си прекалено уверен в себе си, значи си глупав!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама