Сега: Община Варна отбеляза световен дигитален антирекорд. Приложението за автобусите е най-нискорейтинговото в света

12.02.2020 / 14:40 5

Община Варна, която бе обявена от еврокомисар Мария Габриел за дигитална столица на Европа по време на конференцията Startup Europe Summit 2018, постави уникален световен антирекорд. Апликацията на общината Info iTransport, която стартира преди седмица, счупи световния рекорд в Google Play за най-нискорейтингов app, като бе оценена от потребителите с 1.3. Така община Варна мина в класацията предходния носител на антинаградата - TMM Lab, която остана втора с рейтинг 1.4. Това съобщи "Сега".

Апликацията би трябвало да представя транспортната общинска схема в реално време. "Изключително неудобно за ползване, дава разписание в реално време и следващи. Няма цялото разписание на линията за деня", пише Нина Христова. "Ужасна реализация. Сверете се поне с Moovit как се прави", отбелязва Цвета Влайкова. "Не харчете пари напразно от Европейските фондове за приложение, от което няма абсолютно никаква полза", съветва Георги Александров.

"За нищо не става! Правено в час по трудово от слепи деца. Разработчиците да се гръмнат да не се мъчат. И една звезда му е много", "Приложението е отвратително направено, явно от човек в пристъп на безумие" - това отбелязват други потребители

Апликацията е финансирана през проект „Интегриран градски транспорт на Варна“ и съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Приложението е част от поръчка за цялостно дигитализиране на градския транспорт във Варна, която е на стойност 6 190 650 лева без ДДС. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Atna (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
И името е абсурдно? Info iTransport ?! Направо подскава, че става дума за транспорта на Варна...
3
0
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36499 | Одобрение: 9444
Е, всичко е ясно... пак са усвоени едни пари. На това в общината са царе.:errm:
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама