Шефът на "Сиела Норма": Спорните машини са наши и няма какво да обясняваме

08.11.2021 / 10:21 11

снимка Нова тв

Спорните машини са наши и няма какво да обясняваме. Това коментира пред Нова тв шефът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров.

В събота ГЕРБ попитаха чии са 228 устройства, които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите на 14 ноември. В петък от прокуратурата са получили сигнал от фирмата доставчик на машините „Сиела Норма” за „неправомерни действия от служители на МВР”. Заради това и са започнали проверка. От ЦИК обявиха, че те били за демонстрации в Армения и Грузия.

"Тези 228 машини са предназначени за собствени нужди на „Сиела Норма“, не дължим обяснение за тях. ЦИК превиши правомощията си, затова сме подали сигнал до прокуратурата". Това заяви Веселин Тодоров, изпълнителен директор на фирмата доставчик на машините за вота 2 в 1 „Сиела Норма“.

Тодоров казва, че ако човек разполага с ключа от софтуера, може да манипулира изборите като го промени и го преинсталира на всички машини една по една, но затова са нужни милиарди.

Той сподели в „Твоят ден“, че вчера е имал срещи с ДАНС и НАП.

„Сигналът ни е срещу председателя на ЦИК Камелия Нейкова, която е разпоредила камионът да бъде върнат и разтоварен в склада. Разпореждането не е изпълнено, а машините са разтоварени извън него и се охраняват отделно“, обясни той.

Това разпореждане е обжалвано в Административния съд.

„Целта не е някой да бъде осъден, а машините да бъдат освободени, защото са частна собственост. Имаме още десетки хиляди машини със "Смартматик" на територията на целия ЕС“, коментира Тодоров.

По думите му няма основания за съмнения в манипулация за вота, тъй като 228-те машини не са смесени с другите, а се съхраняват отделно.

"Ако всяка наша техника бъде задържана, няма да можем да си изпълняваме задълженията. Изборите на 11 юли бяха най-честните в последните 1340 години", подчерта той.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
ПраБългарин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 48564 | Одобрение: -27021
стига си мислил, чети тъпако...
2
4
12321 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 26539 | Одобрение: 6509
Че откога служебното правителство започна да внася машини? Мислех, че "Сиела Норма" ги внася. Ама ако си гербераст е трудно да го разбереш.
0
2
Sicario (преди 7 месеца)
Рейтинг: 8763 | Одобрение: -2717
Падеф и неговите мекерета вече трети път ще се опитат да манипулират изборите. Фирма Сиела Норма трябва да бъде съдена за опит за малипулиране на изборни резултати. СЪД !!!
deaf forever
2
6
ПЕКАРЯ (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2491 | Одобрение: -1089
Служебни ПЕДАЛИ ДОЛНИ И ТЪПИ, ИЗПЪЛНЯВАЩИ ПОРЪЧКИ НА РАДЕВ. Защо предварително не обявихте за къде са тези внесени допълтителни машини и ...то седмица преди изборите. Вие ни взехте за много наивни КАНАРЧЕТА.
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ, СА НАЙ ДОЛНИТЕ, ЛИЦЕМЕРНИ И КРАДЛИВИ ИЗРОДИ НА ТОЗИ СВЯТ.
2
4
ПраБългарин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 48564 | Одобрение: -27021
Друго си е рошков да каже, че 600 метра от Хемус са пропаднали, а то да се окаже 60 метра свличане на земни маси, поради това, че не са зазимени недоизградените участъци... Трябва да имаме пълно доверие на рошков и радев, никакви съмнения не трябва да има върху тях, те са стожер на моралните ценности в България...
1
3
12321 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 26539 | Одобрение: 6509
Абе, сплескания, хората са обяснили ясно - за демонстрации в Армения и Грузия. Ама кой да чете? Умряла работа...
0
2
sn1p3r (преди 7 месеца)
Рейтинг: 6650 | Одобрение: 770
темата е доста интересна и ако не се излезе с официална и правдоподобна позиция  ще има още много полемики. По някакъв начин е дадено основание да има съмнения в честността на изборите. Не че преди е нямало де... НО: 1. Защо е допуснато да има повече от поръчаните машини? 2. Кой има интерес да внесе съмнения в изборния резултат? Макар да съм антигробарската партия и да вярвам, че това е тяхна поръчка, другите трябва да внесат яснота, иначе съмненията ще останат.
п-и-к е най-ибрикчийската медия. Ако имаше някаква журлаистическа етика, щяха да забранят недоносчето на Недялко.
0
1
Мракобес (преди 7 месеца)
Рейтинг: 46961 | Одобрение: 4031
Абе какви са им нуждите не ти влиза в работата! Те си имат бизнес и си знаят какво са си поръчали. Сега другото интересно, което се случва, ама медиите мълчат като бити дуп-ета. Много подходящо да се прочете това: http://claredaly.ie/wp-content/uploads/2021/11/RuleofLawBookletBG.pdf?fbclid=IwAR2tOROjc7R3NlabYTbnDPQnu7eh5N_0796NH3_frUMAJ_dStoBBkIFOQ-w и да се чуе : https://www.facebook.com/watch/live/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=watch_permalink&v=251886540246497 АКЛЮЧЕНИЕ България не просто изостава по отношение на върховенство на закона. Става въпрос по-скоро за свличане в бездната на превзетата държава, тънеща в беззаконие и авторитаризъм, ако можем да си послужим с казаното от Евгений Дайнов в писмото му до европейския комисар по правосъдието, Дидие Рейндерс (Dainov, 2019a). Със своите доклади за върховенството на закона за 2020 и 2021 г., Комисията не успява да изобличи тежките систематични нарушения, извършвани спрямо върховенството на закона, и по този начин да подкрепи демократичните сили в България в усилията им да възвърнат контрола си върху политиката на страната. " Участниците в тази среща ми дават надежда ,че в България има читави хора! Друго е да чуеш адекватни и мислещи хора!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
3
5
ПраБългарин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 48564 | Одобрение: -27021
В развитите държави не гласуват с машини, ние пак се правим на по умни... тая фирмичка си позволява да си прави каквото иска, те са над цик, данс, мвр УхиленУхиленУхилен балъциии, балъци, рибки мои многобройни...
2
5
уйчо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 59443 | Одобрение: -5547
Какви собствени нужди, вътрешнофирмено ли ще си гласувате с тях за ново ръководство?
4
2
Чичкото (преди 7 месеца)
Рейтинг: 79899 | Одобрение: -341
Точка по въпроса Машините няма да се използват за изборите Край на сагата
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама