Шефът на Спорта в община Варна: Трябва да се търси държавно финансиране за довършването на стадион „Варна”

13.11.2019 / 12:36 17

Снимка: Морско око

Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум между четирите държави (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за съвместно домакинство на европейско и световно първенство по футбол (2028-2030 ) година.

В интервю за Дарик и dsport той говори за два актуални варианта за завършването на стадион „Варна”, в който може да се играят мачове от подобни форуми. 

„Два са вариантите този стадион да бъде завършен навреме. Първият е собствениците на стадиона в апортната сделка с общината сами да довършат съоръжението в обозрими срокове и с ясна концепция как ще стане това. Вторият вариант е да има държавно финансиране. Обмисля се подобна възможност. Мое мнение е, че трябва да се  търси държавно финансиране, за да се довърши този стадион. Той трябва да бъде съобразен с изискванията за провеждане на мачове от Европейско първенство. За световно трудно ще се преборим, тъй като там средата е много конкурентна. За Европейско имаме реални шансове. Два са вариантите за завършване на съоръжението, като се надяваме единият от тях да се случи. Стадионът няма да бъде само за спорт, но и за много културни масови събития. Във Варна нямаме място, на което да можем да съберем 15-20, 30, или 50 хиляди души за провеждането на един голям концерт например”, заяви Кристиан Димитров.

Запитан, ако бъдат осигурени средства, за колко време стадионът може да бъде завършен, шефът на спорта във Варна отвърна:

„Вие видяхте стадионът на Лудогорец за колко време беше направен. Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години”.

 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Mercenary (преди 2 години)
Рейтинг: 46767 | Одобрение: 10507
"Варна", ако някой направи Варна като севрнокорейски град, ще бъде пожизнен кмет!
2
0
Sand (преди 2 години)
Рейтинг: 13800 | Одобрение: 4635
тези които не са си свършли работата дасе разстрелят 
0
0
Ман40 (преди 2 години)
Рейтинг: 7853 | Одобрение: 1448
 Познайте кое ще бъде завършено най-напред - стадион "Варна", стадион Спартак, или храма "Свети Прокопий Варненски" !? 
RB
2
1
Atna (преди 2 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
Плачков, кой ще играе "двубои от най-високо ниво" в България Усмивка
3
1
Plachkov (преди 2 години)
Рейтинг: 2939 | Одобрение: 1209
Този Кристиан Димитров определено нищо не разбира и това ясно си проличава, когато сравнява огромен стадион като варненският с мини стадиона на Лудогорец. Там нито има подземни паркинги, нито толкова големи трибуни, нито допълнителни съоръжения. Двата проекта са тотално несравними и "експертът" се изложи много с това изказване. Колкото до строежа на стадион "Варна", според мен са свършили трудната част и вярвам, че скоро ще го завършат. Най-важното е да се направи добре и да отговаря на всички международни изисквания, за да може на него да се играят двубои от най-високо ниво.
5
2
Atna (преди 2 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
Е няма нищо, Варна е свикнала да плаща на ТИМ
8
3
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 222761 | Одобрение: 20156
Е да, ама, белото си е бело.....Казаха ми една историйка за Портата като млад.....Казва на баба си : бабо, направи ми бухтчки......Как да ти направя бухтички, когато като се върна пиян тази сутрин изсмърка всичкото брашно.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
2
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 70396 | Одобрение: 9096
 A Pital,колко деца от Варна ще могат да тренират там.Нали знаете че и залата по гимнастика се продава,всичко свързано със спорта и здравето на бъдещите обитатели на града се продава или се разрушава.Помните ли колко време изкара Варна без басейн?
6
1
SureBets (преди 2 години)
Рейтинг: 118 | Одобрение: 8
Този стадион от 10 години го "строят". Хората вдигат цял небостъргач за един месец!
Сайт за сигурни залози и калкулатор: surebet calculator
3
2
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 90030 | Одобрение: 38805
И какъв е крайният резултат ? Да се шитнат още едни милиончета. Да върнат акциите на държавата и тогава да го дострои държавата а не да се пръска пари от нашия джоб на частници. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
3
9
pital (преди 2 години)
Рейтинг: 3338 | Одобрение: 1373
Големи разбирачи пак се извъдиха тук. И мрънкачи. По един или друг начин ще се намери вариант да се дострои започнатия стадион. Важен ще е крайния резултат. 
4
0
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 77993 | Одобрение: 26593
То е като ,жена ти да си купи скъпа кола на лизинг без да се съобрази със семейния бюджет....пък ти сега да й търсиш  любовник или "спонсор" по новому...за да може да изпатите придобивката-прищявка! Ще намериш ли ,ако "скъпата" е прехвърлила годинките....?:errm:
9
4
Blue hills (преди 2 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Повече от ясно беше, че така ще стане. Толкова години - едно нищо построиха, че даже и след като взеха пари от продажбата на земята на Кауфланд - пак нищо. В тая Варна всичко е навързано като свински черва - тим, герб, бсп, а вече и доган с новото си пристанище. И за да не съм голословен на последното заседание на общ. съвет бсп са гласували с герб и са си избрали тодор балабанов от герб отново за председател. Да ни е честит новият робовладелски строй, както казва "варна". И който не е ходил да гласува, сега да си мълчи, защото само по форумите да пишем - полза никаква. А в тази връзка Варна е с най-нисък процент на гласувалите от цяла Б-я. Наистина сме оФце.
7
4
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 70396 | Одобрение: 9096
На първо място шефа на спорта трябва да си ходи,и какъв спортист е? А ако ги подгонят за срокове ще намерят пари.... аба карабатак е цялата община та и тимаджии вече не могат да се оправят,готованците са твърде много!
5
5
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 90030 | Одобрение: 38805
еми кат сте роби ще плащате и ще сте бедни. Варна бие всички рекорди по заблудени заспали хорица на глава от населението. Тука имам чувството, че мога да върна и робовладелския строй и да го направя като Северна Корея тоя град за една вечер и никой няма гъкне. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
9
4
... (преди 2 години)
Рейтинг: 17152 | Одобрение: 5462
аз съм против с моите данъци да се пълни джоба на ТИМ
8
4
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 90030 | Одобрение: 38805
Е като е частна собственост стадиона и земята как така държавата ще го завършва? Ква е тая схема. То даже комунизъм не е, а някакъв гербероолигархизъм ли кво е това. Някъв нов български модел, който не съществува даже в Африка. Не на дъното ще сме, ами ще копаем до от другата страна на Земята с такова малоумно мислене. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама