"Слънчев буквар" с нови познания представят двама съавтори във Варна

13.10.2020 / 14:39 0

Снимки Личен архив

Ново познание, което е непознато за съвременния читател и изследовател представят съавторите на новия "Слънчев буквар - научни изследвания и заключения" Йордан Р. Йорданов и Анета Василева - Царкиня.

Премиерата за Варна ще се състои в Арт салона на Радио Варна на 17.10.2020 г. от 10.00 ч.


    Книгата „СЛЪНЧЕВ БУКВАР” не е обикновена книга. Тя дава знание за силата и значението на буквите и някои свещени думи в българския език. Разкрива важни исторически факти относно делото на Светите братя Кирил и Методий, разказват създателите.

    Посветена е на 1150 г. от Успението на Св. Кирил, а също така и на Народните будители и книжовници в Българската държава. Подходяща е за юноши и възрастни, лесна и приятна за четене.
    Книгата „СЛЪНЧЕВ БУКВАР” е научно-изследователска и основните идеи в нея са свързани с осветяване умовете на българите във връзка с техния език, писменост и просвета, за постигане на по-добър и организиран живот. 


    „СЛЪНЧЕВ БУКВАР” е помагало за укрепване на здравето и умствените способности, а също и за поставяне на ясни категории и положителни възгледи по отношение на човешкото съществуване. 
    Всеки народ има свой собствен език и писменост, които съответстват на неговото развитие, за да бъде той съпричастен на цялостната еволюция.
    Науката и възпитанието във всяка страна започват от ограмотяването и запознаването със съответните буквени символи и знаци.


    Колкото един народ е по-грамотен, толкова той е по-богат материално, а също – здрав и с приповдигнат дух и характер. 
    За да се променят битът и съзнанието на един народ, е необходимо той да има ясни категории относно разпознаване на ценностите, които носят богатството не само като форми, но и като ценности на Душата. 


    За да се променят сегашните условия на невежество, болести, недоволство и други отрицателни влияния, е необходимо във нашата родина да се посеят семената на добрите Начала. Тези семена дават добри плодове, които укрепват човешката Душа, Дух и тяло.     

    Науката и възпитанието се оказват безсилни пред икономическите сривове и колебания. Методите по отношение на образованието и възпитанието, също се оказват слаби за формиране на достатъчно устойчиви и творчески личности, които да изградят щастливо бъдеще и живот в съвременния свят. 
    Това е така не поради некомпетентност на кадрите, а поради бързите темпове на развитие на техническите нововъведения, които заместват човешкия труд и той от своя страна влиза в противоречие с изкуствения интелект. 


    Основата, върху която трябва да стъпи всеки индивид, е неговата Божествена природа и осъзнатост, че всеки човек е клетка от общия организъм. Този организъм, това общо тяло ще работи правилно, ще функционира хармонично, ако е управлявано по най-правилния начин.

    Това значи, умният, разумният подход да вземе привес в направлението на целокупния живот. Ако ли невежото, изостаналото поведе общия организъм, той ще загине, обречен е на провал, дори на смърт.                

    Означава, че Разумът трябва да бъде ръководещ. За пример: имаме един разумен, високо хуманен човек и един неразумно живеещ, който прекарва дните си в лентяйство, ядене и пиене.

     Порокът се ражда в лентяйството, а ценните качества се придобиват чрез разумен живот, който е резултат от основни правилни категории и  модели на поведение.


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама