Славкова, "Тренд": 16 % от българите са си направили тест за ХИВ, което не е малко

01.12.2021 / 10:19 1

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър и видео бТВ

Част от резултатите на нашето проучаване са, че 16% от българското общество посочва, че си е правило тест за ХИВ, докато виждаме колко голям е процента на хората, които не са си правили тестове. Относно въпроса дали са реалистични тези резултати, част от хората отговарят на този въпрос буквално, дали ходят само, за да си правя тестове за ХИВ. Те не се замислят, че при бременност също има определен тип изследвания, които правиш и това е едно от изследванията, и поради тази причина отговорът е по-нисък от това, което аз смятам че имаме като реални резултати в България. Това заяви Евелина Славкова от "Тренд" по бТВ. Както е известно, днес е Световният ден в борбата с ХИВ/СПИН.

16 процента не е малко, защото 1 процент отговаря на 55 хиляди души, всеки може да сметне 16% по 55 хиляди души, да види, че не е малък делът на хората, които са си правили такъв такъв тест и също е важно да направя уточнение, че тук по-голям е процентът на жените, които са си направили такъв тест, за сметка на мъжете. Което също може би отговаря на част от отговора, особено когато става въпрос за бременност, а някой може просто да не е забелязал, че прави дори такъв тип изследвания. Това също го допускам като възможна хипотеза за по-ниския процент, допълни Евгения Славкова.

Повече вижте във видеото по-долу:Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Серж (преди 7 месеца)
Рейтинг: 45342 | Одобрение: 5877
Абе на кого му пука за някакъв си там спин?...Важното е да ваксинираме хората срещу ковида...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама