След пожара на пластмаса в Девня въздуха не е замърсен

17.05.2021 / 16:59 2

снимка читател

След пожара на пластмаса в частен имот в Девня през уикенда, замърсяване на въздуха няма.

Експерти от екоинспекцията и Регионална лаборатория (РЛ) –  Варна незабавно извършиха проверка по сигнал за възникнал пожар в промишлената зона на гр. Девня, база „Деко“, предаде novavarna.net.

При проверката е констатирано, че пожарът е възникнал в част от имот, собственост на фирма „Терм Строй 96“ ООД, с площ от около 3 дка, отдадена под наем на  фирма „Бренд Свят 2017“ ЕООД, която притежава Регистрационен документ за дейности по третиране на отпадъци. При проверката е установено, че горят балирани пластмасови опаковки, балирани текстилни и кожени отпадъци, излезли от употреба гуми и метални опаковки (варели). Огънят е своевременно потушен от екип на РСПБЗН-Варна.

Контролът за качеството на атмосферния въздух (КАВ) по време на пожара се извършваше с мобилна автоматична станция (МАС) на РЛ-Варна, позиционирана до РС-Девня в кв. „Повеляново“, гр. Девня и Автоматична измервателна станция “Изворите“, гр. Девня. Резултатите от МАС по контролираните газови замърсители на атмосферния въздух са под пределно допустимите концентрации. 

Данните за периода 14-15 май от разположената в гр. Девня, АИС „Изворите“ също са значително под нормите по всички контролирани замърсители на атмосферния въздух, съобщават от РИОСВ-Варна.

Дадени са две предписания на „Бренд Свят 2017“ ЕООД – да се преустанови незабавно изгарянето на отпадъци и да се представят в РИОСВ-Варна документи за всички установени към момента на проверката отпадъци на площадката.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
vasil66 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6805 | Одобрение: 3360
Да бе да, и аз така си помислих!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама