Спасител извади кръста и каза: Не вярвам в Бог! Прокоба беляза Варна

02.01.2016 / 09:10 12

 Цанко Цанев: 24 часа

фото Румен Сарандев


 

Прокобата беляза и 2015-а с кървави събития във Варна

21-годишният спасител от Враца Тодор Дамянов извади кръста от морето край Първа буна във Варна. Младежът учи право във Велико Търново, но работи като спасител през лятото в Поморие.

"Атеист съм и не вярвам в Божията помощ за успеха си, каза Тодор пред варненския владика Йоан. Митрополитът обаче отвърна, че Господ си знае работата и по този начин опрости ловеца на кръста.

Наскоро след Йордановден прокобата застигна Варна. Семейство загина, след като се отрови с битова газ в къща във Варна. Съсед намерил мъртвите тела около 20 часа в петък.

"Мъж на 52 г. и жена на 49 г. от Варна са починали в дома си във вилната местност Добрева чешма след задушаване с газ пропан-бутан. До инцидента се е стигнало след изтичане на газ от газова бутилка на готварска печка. Улики за престъпление няма", съобщи говорителката на полицията Ивана Милева.

Предполага се, че двама са загинали още предната нощ, тъй като през деня телефоните им не отговаряли. Децата им помолили съсед да отиде да види какво става. Той дълго звънял и накрая влязъл във вилата и се натъкнал на починалите.
445 човека от 4 села бяха евакуирани заради очакваната тази вечер приливна вълна от язовир "Цонево". 65 души бяха от село Дъбравино, 80 - Гроздьово, 100 - от Цонево и 200 - от Величково.

Областният управител на Варна Стоян Пасев съобщи, че хората са настанени в детски градини, училища и при познати, за да не бъдат пометени от приливната вълна. 200 души от добричкото село Одринци бяха евакуирани вчера по настояване на министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и на екологията Ивелина Василева. Така над Варна отново надвисна заплахата от потоп като този в "Аспарухово". Спешните верки и взриванията на диги обаче предотвратиха нова трагедия.

46-годишният диджей Тодор Желев бе намерен в локва кръв зад блока, известен като "Китайската стена" във Варна. Той живеел на осмия етаж в един от входовете и вероятно към 22ч. снощи е бил прободен с нож. Диджеят се опитал да избяга от нападателя си, защото освен на прохода към входа, следи от кръв имаше и на един от казаните за боклук на 50 метра разстояние. Жертвата е бил домоуправител на входа, живеел е сам и е бил разведен. Според съседите е бил свестен човек и не е имал проблеми с никого от тях.

Никой не се появи от роднините му, за да види какво е станало, пише 24 часа. Полицията рови цяла сутрин около блока на ул. "Бор" и намери на 10 метра от входа ножа, с който е бил прободен Тодор. И досега няма и следа от убиеца.

Проклятието продължи, след като 3-ма охранители от мол във Варна убиха нещастник. Те оставили 2 часа жертвата Нягол в адска агония. Красимир, Ангел и Цветан налагали в паркинга кроткия шизофреник, докато главата му се сцепи. 53-годишният Нягол Петров изкарал два часа в адска агония.

150-килограмова бетонна траверса уби 52-годишен работник в близкото до Варна село Езерово. Това е жителят на селото Нихат Ибрямов. Загиналият отишъл първа смяна на работа в чешкия завод за бетонни траверси. В този момент вадели от пещта с железни колички поставените от нощната смяна бетонни изделия.

Лек автомобил мина през главата на заспалия на пътя Манол във варненското село Горен Чифлик и го уби на място. Трупът на пияния мъж бил влачен 30 метра, а водачът на автомобила избягал от произшествието. Станалото е около 20-20,30 часа престъпление и досега не е разкрито.

Клан от село Чернево бил атакуван от конкуренти с огнестрелни оръжия. Война между два копанарски рода избухна навръх Великден във варненското село Чернево. По време на празника между румънските цигани-християни, избухнала разпра, която завърши с 1 труп и двама тежко ранени от пистолет и бухалка. Простреляният фатално бе улучен в главата.

6 човека бяха обвинени от oкръжната прокуратура във Варна за смъртта на 4-ма души при събарянето на хотел "Вероника" в комплекса Слънчев ден. На 23 април 2015 г. бяха повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс. Това бе в резултат на воденото активно разследване от екип от прокурори и следователи на причините и обстоятелствата, довели до смъртта на четири лица при срутването на хотел "Вероника" в курортен комплекс Слънчев ден.

Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 8 г., а в особено тежки случаи - от 5 до 15 г.Ф, каза говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров. Към наказателна отговорност бяха привлечени двамата технически ръководители и координаторът по безопасни условия на труд от фирмата изпълнител.

Трима души загинаха, след като колата, в която се возиха не спря на стоп на пътя между Аксаково и Кичево. Те са били пътници във волво, което е било управлявано от 22-годишен шофьор.

"Трима са мъртви, а петима са тежко ранени, след като лек автомобил не спира на знак стоп и е пометен от микробус "Мерцедес", казаха от полицията.

62-годишният нефролог д-р Людмил Савов почина след операция в болница "Св. Анна". Около 7,45 часа, докато отива на работа в другата голяма варненска болница "Св. Марина", лекарят бе блъснат от "Рено Клио" пред входа на лечебното заведение. Д-р Людмил Савов почина в резултат на тежка съчетана травма от пътен инцидент.

Той бе приет в Шоковата зала на МБАЛ "Св. Анна" в крайно тежо общо състояние и в кома. Извършената диагностика показа наличие на съчетана травма на глава, гръден кош, корем, крайници. Въпреки пълния обем реанимационни дейности и пристъпването към спешни оперативни интервенции, д-р Савов издъхна. Лекарят намери смъртта си пред кръстовището на болница "Св. Марина", в която работеше. Едва след този случай там бе поставен светофар.

С оглед на настъпилата смърт трябва да има промяна в обвинението срещу бащата на починалата Станка, каза временният прокурор на Варна Радослав Лазаров. Случаят с Милко Стоянов, който бе обвинен в убийството на дъщеря си разтърси Варна. Ромът преби детето, което по-късно почина във варненската болница "Света Марина". Останаха и съмнения, че той е блудствал с него.

Тъст разстреля зет си на Кабакум. Тримата адвокати на 57-годишния Румен Иванов, който застреля зет си Николай в апартамент край Варна, изтъкнаха престижното му положение на дългогодишен бизнесмен, който работи с чужбина и съвестно си плаща данъците.

Съдиите обаче казаха, че престижността не може да носи облекчаване на вината пред тях. Те дори посочиха, че състоянието на Иванов може да му осигури безпрепятствено излизане в чужбина и спокоен живот там. Затова го оставиха в ареста.

При първоначалния си арест Иванов сам се обадил на полицията и казал, че убил зет си, за да няма други убити. В съдебната зала обаче той не коментира това си изказване. Дрегерът отчел 1,22 промила в кръвта на стрелеца, който е от София. Според адвокатите, до разстрела се стигнало след куп нелепи моменти в семейните взаимоотношения. Иванов от година се грижел за децата на дъщеря си Елена, които са на 1 и 3 години.

Те обаче отсъствали по време на трагедия в апартамента, който бил на името на фирмата на тъста. По непотвърдена информация синът на Иванов е консул в съседна страна.

57-годишният тъст Р. И. гостувал на младото семейство в 5-етажен апарткомплекс до брега, който се отдава цяло лято на туристи. Съпрузите обаче били в обтегнати отношения и пред развод, съобщиха от апелативната прокуратура.

За ежедневни разправии намекнаха и обитатели на съседни имоти, които обаче твърдяха, че не са чули канонадата от изстрели. Фаталният скандал се разразил малко преди 19 ч. Тогава 34-годишният Н.И. се прибрал в апартамента и вдигнал грозен скандал на жена си. Тъстът не издържал, извадил законно притежавания си револвер и почнал да гърми по зет си. Раненият побегнал, но пред входната метална врата на блока се сгромолясал на земята в локва кръв.

Във варненското с. Юнец, лесничеи намериха убита жена в гората. Става дума за Павлина, която наскоро заживяла с местния ратай Андрей, по прякор Хлопчо. "Павлина е била за риба с Андрей тогава, когато свинарят Кръстьо Балкански на 15 август, видял двамата да ловят таранки до стената на язовира в селото. Наблизо е имало кола с рибари от Старо Оряхово. Андрей твърди, че казал на жената да се прибира вкъщи, защото е много горещо. Тя е тръгнала, възможно било да се е заблудила и да е поела по другия път към гората, по който е намерена мъртва.

Със сигурност тялото и е било голо и дрехите са били поставени до него, свидетелства лесничеят. Бивш работодател на 44-годишния Андрей, който живеел в една от 4-те къщи на изоставен жилищен комплекс, твърди, че новосформираната двойка се запознала 20 дни преди 15 август. Андрей обаче живеел с бившия си съкилийник от затвора, 25-годишния Иво от Старозагорско. Веднага след изчезването на Павлина Иво бил потърсен по телефона и казал, че е заминал от Юнец да работи на друго място в България.

Завърналият се от улова на таранки Андрей час и половина след като изпратил Павлина към дома си, започнал да я търси неистово из селото. В крайна сметка Андрей се върна в селото и се обеси и с това мистерията около убийството остана напълно неразгадана.

2015 за Варна бе важна с опита да бъдат усмирени джебчийките от близкия град Игнатиево Варненци организираха група, която започна да лепи снимките на изрусените циганки, които сноват и досега по моловете и автобусите.

Варненските джебчийки пък разлепиха снимки на членовете на гражданското сдружение, което започна битка с тях. Фотосите увиснаха по дърветата в Игнатиево. Така изрусените крадли опитаха да се опазят от разобличителите си. По-късно в битката се включи и полицията, данъчните назначиха проверки на ромски големци, които не успяха да обяснят огромните си къщи и доходите си.

Досега обаче никой не е наказан, а клановете се вкюличха успешно в общинските избори и дори имаха своя партия. Същевременно интифада по палестински можеше да избухне в дерето на ромската махала "Максуда" в центъра на Варна.

Багери дойдоха, за да съборят, по заповед на кмета Иван Портних, кирпичените незаконни къщи, които се нароиха в последните години. Ромите веднага изпратиха децата си срещу силите на реда. В крайна сметка събарянето приключи с импровизиран лагерен огън на открито. По-късно общината настани циганите в свое общежитие и след време ги извози обратно по родните им места.

65-годишният хотелиер Тинко Георгиев беше застрелян във Варна в дома си на ул. "Хан Крум" 42 в средата на декември. Убийството се случи пред очите на 5-6-годишното дете на хотелиера. Убиецът позвънил на външната врата на дома на Георгиев. Отворила съпругата му, която била избутана от непознат мъж с мустаци, който нахлул в дневната. Там Тинко седял във фотьойл, а до него си играело детето. В стаята е била и бавачката на малчугана. Въпреки присъствието на толкова хора убиецът стрелял в главата на Георгиев, след което избягал.

Годината във Варна бе важна и за политиците.

 

"С новата кула за контрол на морския трафик във Варна вече спряхме контабандата на 100 тона гориво. Така спасихме част от колите на варненци, които щяха да бъдат заредени с некачествен бензин. Държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата", заяви пък Бойко Борисов през август.

На среща с председателя на ЕС Доналд Туск по-късно премиерът отново поиска "Южен поток" наравно със "Северен поток 2".

Пак във Варна, на откриването на ново депо за боклуци, Борисов заяви, че е не е ястреб като президента Росен Плевнелиев и че не подкрепя неговото антируско изказване пред английски вестник.

Заедно с черната хроника, Варна се сдоби и с постоянно сновящи военни кораби на НАТО, като в един момент в пристанището на града се беше струпала армада от 30 бойни съда на пакта. В същото време пияни туристи измислиха на Златни пясъци новата забавна игра "Хвърли прозореца през телевизора!", която стана ежедневие за персоналите на хотелите в курорта.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
xXx (преди 5 години)
Рейтинг: 31617 | Одобрение: 12527
АКо имаше Бог тия нашите митрополии вече щяха да са в гроба а те милите се возят на последен модел лимузини окичени в злато носят и ролекси за 10 бона. Вечер кой знае какви оргии си спретват с млади момичета. 
21
4
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13287 | Одобрение: 9007
Каква прокоба, стига глупости, по-позитивно я караите през 2016г, стига комплексарски истории.
28
4
plabov1080 (преди 5 години)
Рейтинг: 48350 | Одобрение: 3560
Да пускат във водата за вадене на кръста на Йордановден само хора дето вярват в Бога, тогава
plabov
4
17
grandbuxbulgaria (преди 5 години)
Рейтинг: 1648 | Одобрение: -357
всеки има право на мнение
Как бързо и лесно да печелим бикойни - един биткойн се купува за 900 лева ! Изключително добра възможност за допълнителни доходи. В сайта - http://bitcoinbul.blogspot.bg/ - е предоставена подробна информация как , да си докараме допълнителни доходи от 100 лева до над 2 000 лева месечно . Колкото повече време имате толкова повече се печели. Условията - просто да имате свободно време и връзка с Интернет! За повече подробности моля , посетете сайта - / , и разберете как можем да си докараме неограничени допълнителни доходи без да влагаме нито стотинка от джоба си !!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама